Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het handelen in verschillende digitale valuta, waarvan Bitcoin en Ethereum bekende voorbeelden zijn, is de afgelopen jaren makkelijker geworden. Inmiddels zijn er diverse Nederlandse platforms waarop deze munten gekocht kunnen worden. Daarbij kun je op verschillende plekken een crypto cursus volgen, waar je de basis leert van het handelen in deze munten. Vaak wordt bij zo’n cursus niet alleen ingegaan op het handelen in crypto’s, maar ook in de techniek achter deze projecten; de blockchain. Het helpt de kans op fouten bij het uitvoeren van transacties te verkleinen en geeft je een goed beeld van de mogelijkheden die deze technologie biedt richting de toekomst. De verwachting is dat de blockchain de komende jaren op steeds meer plekken zal worden ingezet. Onder meer voor het in kaart brengen en vastleggen van de supply chain van bedrijven is dit interessant.

 

Platforms met informatie over verschillende crypto’s

Niet alleen het aantal platforms waarop gehandeld kan worden in digitale munten is sterk toegenomen. Ook groeide het aantal verschillende crypto’s fors. Het maakt het voor een beginnende investeerder niet altijd even gemakkelijk om te bepalen of een munt de investering waard is. Je leest alles over crypto en de projecten achter de verschillende munten op diverse Nederlandse websites. Men zoomt op deze websites in op de toepassing van het project, het team achter de munt en recente nieuwsitems die hierover gepubliceerd zijn. Ook kun je op deze websites de koersen van de diverse munten bijhouden. Het helpt je te bepalen of het verstandig is te investeren in een specifieke crypto.

 

Investeringen gericht op de langere termijn

Hoewel er inmiddels meerdere jaren gehandeld kan worden in crypto’s, staat de technologie achter deze digitale valuta nog altijd in de kinderschoenen. Maandelijks worden er nieuwe projecten geïnitieerd, waarbij de blockchain op een net iets andere wijze wordt toegepast om een probleem op te lossen. Denk niet alleen aan het in kaart brengen van de supply chain van een bedrijf, maar bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om groene stroom over te kopen van de buren. Zoals reeds genoemd werd, verwacht men dat de technologie de komende jaren steeds verder ontwikkeld en breder toegepast zal worden. Een investering in crypto’s is daarmee een investering voor de toekomst.

 

Crypto’s kenmerken zich door een hoge volatiliteit

De afgelopen maanden valt op dat de koers van Bitcoin, nog altijd de grootste digitale munt, de bewegingen van onder meer de S&P 500 uit Amerika enigszins volgt. Tegelijkertijd zijn de koerssprongen bij crypto’s over het algemeen veel groter, dan bij de wereldwijde beurzen. Als investeerder in deze munten moet je bestand zijn tegen een hoge mate van volatiliteit. Schrik niet als de koers van jouw munten meerdere procenten daalt op een dag; een volgende dag stijgen de munten met meerdere procenten.