Search
Close this search box.

Bitcoins sparen, het wordt steeds populairder en mensen over de hele wereld maken er gebruik van. Bitcoin is een cryptovaluta wat als betaalmiddel over de hele wereld gebruikt wordt en wat erg makkelijk is om te gebruiken wanneer je online iets wilt betalen. De Bitcoin is algemeen geaccepteerd en is minder volatiel dan cash geld, dat de meeste mensen nu nog gebruiken. Als gevolg hiervan kun je heel makkelijk online geld overmaken naar andere landen of in ons eigen land, als je bijvoorbeeld iets bestelt van een webshop of wil gokken bij een online casino.

Sommige mensen gebruiken de Bitcoin ook als voordelige opslagmethode. Het is de eerste digitale munt waar geen centrale bank voor bestaat en veel mensen beschouwen het als goud. Investeerders stellen dat Bitcoin het beste van geld en goud combineert, zonder limitaties van overheden en banken.

Steeds minder mensen hebben cash geld in huis. Veel mensen hebben echter wel geld op hun zicht- of spaarrekening gestort. Hierdoor loop je altijd het risico om dit geld kwijt te raken. Bij een digitale munt als Bitcoin is dit gevaar veel kleiner. In dit artikel leggen we je uit waarom dit zo is en hoe ook jij veiliger omgaat met je geld wanneer je Bitcoins gaat sparen.

 

Bitcoin sparen is transparant

Banken zijn vaak niet geheel transparant naar hun gebruikers en het publiek. Deze transparantie gaat niet alleen over het informeren van het publiek over hun eigen activiteiten, maar ook bijvoorbeeld over projecten of bedrijven waarin ze investeren.

Bij Bitcoin is elke transactie die gemaakt is openbaar, dankzij block-chain technologie die gebruikt wordt om een gedistribueerd grootboek aan te bieden. Dit grootboek kun je vergelijken met een digitale database en het bewaart alle transacties die plaatsvinden op meerdere plaatsen. Alle mensen in het Bitcoin-netwerk kunnen dit dus inzien zonder dat ze het kunnen aanpassen.

Het Bitcoin-netwerk is gedecentraliseerd

Bitcoins maken het mogelijk om geld uit te wisselen zonder dat er tussenpersonen voor nodig zijn. Hierdoor heb je meer controle over je geld, en lagere servicekosten. Bitcoin-eigenaren hebben dus zelf de macht over het digitale geld, in tegenstelling tot conventioneel geld, waar de macht bij de overheid ligt. De overheid kan zo dus ook je account niet bevriezen en je houdt zelf de regie.

Omdat er geen centrale gegevensopslag is, is manipulatie van de digitale database ook erg moeilijk. Dit is nog een groot voordeel van de decentralisatie.

Beperkt aanbod

Nog een voordeel van Bitcoin is dat er maar een beperkt aanbod aan coins is. Over de hele wereld zijn er maar 21 miljoen tokens. Door dit beperkte aanbod aan coins is de digitale asset beschermd tegen inflatie. In deze duren tijden waarin de inflatie hoogtepunten bereikt is dit natuurlijk een mooi voordeel. Miners kunnen ook niet meer coins creëren. Dit heeft tot gevolg dat het digitale aanbod afhankelijk is van vraag en aanbod en dit verhoogt zijn waarde.

Dit beperkte aanbod geldt niet voor fiatgeld, omdat de overheid hier makkelijk meer van kan drukken als dit nodig is. Inflatie speelt hier dus een veel grotere rol dan bij Bitcoin.

Versleutelde transacties

Een laatste groot voordeel van Bitcoin sparen is dat de transacties versleuteld zijn. Er zijn zowel privé als openbare sleutels, en deze sleutels zorgen ervoor dat Bitcoin veilig is. Je hoeft geen persoonlijke informatie te delen, wat de kans dat je gegevens openbaar worden gemaakt kleiner maakt.

Financiële instellingen zoals banken gebruiken vaak een ouder systeem om gegevens te beschermen. Hierdoor loop je als klant bij een bank sneller het gevaar dat je gegevens openbaar gemaakt worden dan wanneer je Bitcoin gebruikt. Je kunt dus het gevaar op fraude verkleinen door Bitcoin te gebruiken in plaats van je geld op de bank te storten.

Ook krijg je bij Bitcoin een privésleutel die alleen jij kan gebruiken. Deze sleutel bestaat uit een aantal letters en nummers en deze sleutel heb je nodig om geld op te nemen uit je digitale wallet. Dit is dus een extra beveiliging om ervoor te zorgen dat anderen niet zomaar Bitcoins van je weg kunnen nemen. De privésleutel kun je ook gebruiken om Bitcoin-transacties privé te ondertekenen. Zo kun je Bitcoin veilig gebruiken zonder dat je je gegevens hoeft te delen.

Conclusie

Je kunt de Bitcoin zien als een goed en veilig alternatief in plaats van het storten van geld op de bank. Bovendien is het gebruik van Bitcoins erg makkelijk. Daarnaast is er veel werk gestoken in het veilig maken van het systeem. Met Bitcoin ben je dus op een veilige en verantwoorde manier baas over je eigen valuta zonder bemoeienis van buitenaf.

 

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀 BTC naar de maan…

Daarom ontvang je nu 10 euro gratis trading te goed bij een succesvolle registratie!

Koop bijvoorbeeld gratis 30 Cardano, 40 XRP of een andere coin naar keuze..