Zoek
Sluit dit zoekvak.

De gehele crypto markt blijft de afgelopen dagen in het rood verschijnen op de charts met flink dalende koersen. Investeerders verkopen hun Bitcoin en altcoins, maar wat is er precies aan de hand? We zullen de huidige crypto crash hier op een rijtje zetten.

Crash van Bitcoin

In de afgelopen dagen is de Bitcoin koers enorm gedaald. Op 1 juli bereikte het nog een waarde van $ 63.583 komende van een koers van $ 60.229 op 29 juni. Maar op het moment van schrijven staat de koers op $ 54.984 en is de koers in de afgelopen 7 dagen met ongeveer 9.98% gedaald.

In de afgelopen 24 uur zien we momenteel een daling van 5,04% en krabbelt het een klein beetje terug van een sombere $ 53.717 deze ochtend. Uit de chart kunnen we opmaken dat de druk om Bitcoin te verkopen uiteindelijk de overhand neemt ten opzichte van het kopen van de coin.

Bitcoin Koers Grafiek (24 uur) – Bron: CoinMarketCap

Harde klap voor Ethereum

Zoals het er nu voor staat, maakt Ethereum een zwaardere crash mee dan Bitcoin. Over de afgelopen 7 dagen daalde de Ethereum koers met 14,58%. Net als Bitcoin, zag het een piek op 1 juli en de koers behaalde toen maximaal $ 3.502, maar de koers bleef daarna dalen en ging van een waarde  $ 3.136 gister, naar $ 2.929 op het moment van schrijven. In de afgelopen 24 uur, daalde de koers met 6.69% en we zien dat het aantal verkopers groter is dan het aantal kopers.

Ethereum Koers Grafiek (24 uur) – Bron: CoinMarketCap

Waarom Ethereum een grotere klap doormaakt dan ‘s werelds beste cryptomunt Bitcoin, is onduidelijk. Juli is een belangrijke tijd voor Ethereum omdat de Spot Ethereum ETF’s juist in de maand gelanceerd zouden worden. Als we kijken naar de lancering van de Bitcoin spot ETF, zien we dat het even duurde voordat de druk om te kopen hoger werd, waardoor de koers steeg.

Het is mogelijk dat de lancering van de Spot Ethereum ETF dus een goede impact heeft op de gehele crypto markt zoals Bitcoin dat destijds ook had. Aan de andere kant geeft de crypto expert Antony Sassano aan dat er zorgen zijn omdat de Grayscale ETHE fund momenteel een hogere koers heeft dan ETH en het is onduidelijk wat de koers gaat doen als het wordt opgenomen in een ETF. Deze onduidelijkheid is waarschijnlijk de reden dat veel investeerders nu verkopen en wachten met kopen.

Redenen van de crypto crash

Nathan Sloan van Investing Made Simple legt uit dat er volgens hem drie factoren een rol spelen bij de huidige crypto crash. De eerste reden is dat de crypto wallet Mt.Gox die jaren geleden gehackt werd, de problemen heeft opgelost waardoor ze weer Bitcoin kunnen teruggeven aan de klanten.

Hierdoor is er in korte tijd veel Bitcoin ineens weer op de markt gekomen met een totale waarde van $ 2,7 miljard. Daarnaast heeft de Duitse regering onlangs $ 2,3 miljard Bitcoin verkocht. Hierdoor werd volgens Sloan de druk om te verkopen sterker, waardoor veel traders besloten om te liquideren. Alles bij elkaar zorgt voor de crash. 

Gevolg voor meme coins

Met Bitcoin als trendsetter, is het te verwachten dat meme coins lijden onder de crash van Bitcoin en Ethereum. De tien grootste meme coin zagen dan ook een sterke daling. In de afgelopen 24 uur is Dogecoin gedaald met 8.9%, Shiba Inu met 8,9% en Pepe met 11.6%.

Mogelijk zullen deze coins na de lancering van Ethereum ETF’s weer groeien samen met Bitcoin en Ethereum zelf omdat er dan een grote stroom aan nieuw kapitaal op de crypto markt komt.

In de tussentijd kan dit voor investeerders een goed moment zijn om te investeren in een nieuwe coin met veel potentie. Er zijn op dit moment een aantal meme coins in presale die de potentie hebben om grote winsten te boeken als ze eenmaal op de listings komen. Daarom kan het goed zijn om juist nu in te stappen, nu de prijs per coin mogelijk op het laagst zit ooit.

We hebben hieronder de beste drie meme coins in presale voor je op een rijtje gezet.

Pepe Unchained (PEPU) – Innovatieve cryptomunt met Layer 2 Blockchain

Pepe Unchained klinkt wellicht al bekend in de oren en dat kan kloppen. Deze nieuwe meme coin werd geïnspireerd door de bekende Pepe meme. Het is niet de eerste op Pepe gebaseerde coin, maar het is wel de meest innovatieve. De originele Pepe coin is al een van de meest populaire meme coins van dit moment, met een huidige marktkapitalisatie van $3,6 miljard ondanks de recente daling van de koers. Pepe Unchained heeft een Giga Brain waarmee het weleens de top kan behalen.

Wat Pepe Unchained onderscheidt is namelijk de Layer 2 technologie waarmee ze geheel eigen blockchain gebouwd hebben boven op de Layer 1 Ethereum blockchain. Met dit eigen netwerk kunnen de transacties 100x sneller gaan dan op Ethereum zelf. Hoe dat kan? Het heeft geen last van het verkeer op de Layer 1 blockchain.

Naast het feit dat de transacties per seconde door de Layer 2 blockchain dus sneller gaan, is het ook een stuk goedkoper. Dit komt doordat het sneller gaat en doordat de transacties niet gedaan worden op het main-netwerk van Ethereum. Doordat de transactiekosten goedkoper zijn, zijn de staking beloningen ook hoger dan je normaal zou verwachten van een meme coin.

In het begin van de presale wist Pepe Unchained al binnen enkele uren meer dan $ 200.000 binnen te brengen en heeft inmiddels al $2,349,463.7 opgehaald. De presale loopt nog en je kan nu dus nog profiteren van een lage prijs van momenteel $0,0082596. Je kan PEPU tokens kopen met ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek Pepe Unchained Presale

WienerAI (WAI) – Nieuwe meme coin met eigen trading bot

WienerAI bereidt zich voor op de toekomst en combineert de wereld van crypto met de wereld van kunstmatige intelligentie. De potentie van de coin is aanzienlijk door de unieke utility samen met de sterke achterban, momenteel al 14.700 volgers op X.

De nieuwe meme coin ontwikkelt momenteel een eigen AI trading bot. Hiermee kunnen gebruikers voor alle vragen over de crypto markt bij deze bot terecht. De bot kan ze ook helpen om tokens te kopen en verkopen.

De WAI token werd ontwikkeld op de Ethereum blockchain en is daarmee een ERC-20 coin. Om de kracht van de coin te versterken, roept WienerAI loyale liefhebbers van de wiener op om zich aan te sluiten bij de Saugage Army en de positiviteit en missie van WienerAI te delen met de wereld.

Het is ook mogelijk om de WAI token te staken, zelfs tijdens de presale. De APY is momenteel 161% en er zijn in totaal al meer dan 6,4 miljard tokens vastgezet. Van de totale tokensupply van 69 miljard tokens is 30% beschikbaar gesteld voor de presale en 20% is gereserveerd voor staking.

Bezoek WienerAI Presale

Shiba Shootout ($SHIBASHOOT) – De meme coin waar het Wilde Westen en crypto innovatie samenkomen

Altijd al gedroomd over jezelf op een paard door de woestijn op zoek naar de eerstvolgende saloon? Nooit gedacht dat dat beeld samen zou gaan met cryptocurrency? Well, they made it happen met Shiba Shootout! Gecreëerd door en voor de community, is deze nieuwe innovatieve token van plan het Wilde Westen op zijn kop te zetten.

Hoge rewards voor staking aan een cactus, met ruim 2000% aan rewards voor early investors. Extra tokens verdienen terwijl je spannende verhalen deelt bij het kampvuur in het stadje Shiba Gulch. Waar Marshal Shiba en de ShibaShooters samen komen voor Showdown. Waag een gokje met de ‘Lucky Lasso Lottery’ door je $SHIBASHOOT in te zetten voor grote crypto prijzen, een deel hiervan zal naar een goed doel gaan.

Community is een belangrijk onderdeel van het nieuwste Shiba project. Ze gaan werken met ‘posse rewards’ waardoor als je je vrienden bij de community betrekt, zowel jij als je vrienden extra tokens zullen ontvangen. Ook vinden er ‘Token Governance Roundups’ plaats waar je je stem uit kunt brengen voor belangrijke beslissingen voor het project. Net als in de gouden oude tijd.

Met een totaal van 2,2 miljard aan uitgebrachte tokens hebben ze goede tokenomics waarvan 35% beschikbaar voor de presale is. Op dit moment kun je nog instappen in de presale door je wallet te koppelen en je ETH, BNB of USDT om te wisselen voor $SHIBASHOOT of gebruik je Creditcard. Nog iets meer dan een week voor de prijs omhoog gaat. Wordt dit jouw winnende nieuwe project?

Bezoek Shiba Shootout Presale