Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bitcoin kopen via Wise

Bij de Wise kun je geen Bitcoin rechtstreeks kopen. Je koopt Bitcoin op een crypto exchange. Maar je kunt wel de Wise gebruiken om Bitcoin te kopen. Je kunt geld overmaken naar je crypto account via de Wise en daarmee uiteindelijk Bitcoin en andere crypto’s kopen. In dit artikel laten we je stap voor stap zien hoe je dit makkelijk kunt doen!

Wise

Eenvoudig Bitcoin kopen via Wise

Wil je via Wise Bitcoin kopen? Volg deze stappen en heb snel je eerste bitcoins!

Stap 1: Maak een crypto wallet aan (bij Bitvavo)

De eerste stap is om je aan te melden bij een crypto exchange. De makkelijkste keuze is Bitvavo. Dit kost niets. Bitvavo is een betrouwbare en veilige crypto exchange in Nederland.

Registreer hier gratis bij Bitvavo. Verifieer daarna je account en je kunt meteen aan de slag.

Stap 2: Stort geld op je account

De tweede stap is om geld over te maken naar je account. Nu komt Wise van pas. Met iDEAL kun je eenvoudig geld overmaken van ING naar je crypto account. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat het geld op je wallet staat.

Ga naar het dashboard van Bitvavo en selecteer aan de rechterkant ‘storten’. Kies vervolgens je betaalmethode (bijvoorbeeld iDEAL) en daarna ‘ING’.

Stap 3: Koop Bitcoin

De laatste stap is het kopen van Bitcoin. Beslis of het een goed moment is om Bitcoin te kopen en ruil je gestorte geld om voor bitcoins (BTC’s).

Ga naar het Bitvavo dashboard en scrol omlaag om ‘Bitcoin’ te selecteren. Voer daarna het bedrag in euro’s in dat je wilt gebruiken om bitcoins te kopen.

Klik op ‘kopen’. Even wachten en je hebt je eerste bitcoins gekocht via Wise!

Waarom kun je nog geen Bitcoin kopen bij Wise zelf?

Crypto is nog vrij nieuw, met Bitcoin dat werd opgericht in 2009. In de afgelopen jaren heeft het een behoorlijke groei doorgemaakt, met veel hoogte- en dieptepunten. Banken zijn nog steeds bezig te begrijpen hoe ze met crypto moeten omgaan. Tot op heden heeft Wise nog geen mogelijkheid om via hen Bitcoin te kopen. In tegenstelling tot Bitcoin kun je bij Wise bijvoorbeeld wel aandelen kopen.

Veelgestelde vragen

Nee, je kunt geen Bitcoin kopen bij de Wise zelf. Maar je kunt wel geld naar je crypto account sturen via Wise en zo Bitcoin kopen. Bekijk ons stappenplan hierboven om te zien hoe je dit gemakkelijk kunt doen.

Bitcoin koop je bij een crypto exchange zoals Bitvavo. Via Wise kun je geld storten naar je crypto account. Zodra het geld op je account staat, kun je eenvoudig Bitcoin kopen. Bekijk ons stappenplan hierboven om te zien hoe je dit gemakkelijk kunt doen.

We kunnen alleen speculeren over het antwoord op deze vraag. Op dit moment is het nog niet duidelijk of ’traditionele’ banken cryptocurrencies zullen omarmen en of het mogelijk zal zijn om via Wise zelf Bitcoin te kopen.