Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welke memecoins kopen?

Verken de wereld van memecoins, waar internethumor en serieuze investeringen samenkomen. Virale memes transformeren tot waardevolle bezittingen, met plotselinge winsten en verliezen. Ontdek de top 10 memecoins met potentieel op de cryptomarkt.

Wat zijn memecoins?

Memecoins zijn digitale valuta’s die voortkomen uit internetmemes, zoals Dogecoin en Shiba Inu, die snel aan populariteit kunnen winnen via social media. Ze vallen op door hun humoristische karakter en de gemeenschappen die eromheen ontstaan, vaak zonder de nadruk te leggen op praktisch nut of technologische vernieuwing zoals bij andere cryptocurrency’s.

De top 10 memecoins

1. Dogecoin (DOGE)

Dogecoin, vaak beschouwd als hét symbool van memecoins, begon als een speelse grap die bedoeld was om de wereld van crypto in de maling te nemen. Met de Shiba Inu-hond als mascotte en een actieve aanwezigheid op social media is Dogecoin uitgegroeid tot een gevestigde betaalmethode met een toegewijde gemeenschap

 • Startdatum en oprichters: Opgericht op 6 december 2013 door Billy Markus en Jackson Palmer als een meer toegankelijk alternatief voor Bitcoin.
 • Betaalmethoden en waar te verkrijgen: Dogecoin is verkrijgbaar op grote crypto exchanges, wordt ondersteund door verschillende wallets en kan worden gebruikt voor fooien, donaties en bepaalde betalingen, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor gebruikers.
 • Aantal tokens in omloop: Met een onbeperkte voorraad van meer dan 130 miljard munten in omloop draagt Dogecoin bij aan zijn inclusieve karakter door middel van de overvloedige beschikbaarheid van tokens op de markt.

Voor- en nadelen

✅ Actief betrokken bij liefdadigheid en het bieden van ondersteuning.

✅ Gemakkelijk te delven en veilig vanwege zijn gedecentraliseerde aard.

✅ Aantrekkelijk voor nieuwe investeerders dankzij bekende voorstanders zoals Elon Musk.

❌ Kan op de lange termijn leiden tot inflatie en devaluatie van de valuta.

❌ De waarde ervan wordt sterk beïnvloed door beroemdheden en online trends, wat risico’s met zich meebrengt.

❌ De oorsprong als meme kan bredere financiële acceptatie belemmeren.

2. Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu is een geliefde cryptocurrency die bekend staat om zijn iconische hondenmascotte, geïnspireerd op het Japanse Shiba Inu-ras. Deze memecoin is ontwikkeld met als doel een gevoel van gemeenschap te creëren en heeft, naast zijn oorspronkelijke aantrekkingskracht, een uitgebreid ecosysteem uitgebouwd met onder andere een eigen gedecentraliseerde exchange (DEX), genaamd ShibaSwap.

 • Startdatum en oprichters: Vanaf augustus 2020 gelanceerd door “Ryoshi” met de visie om een gedecentraliseerde memecoin te introduceren binnen een levendige gemeenschap.
 • Betaalmethoden en waar te verkrijgen: SHIB, een ERC-20 token gebaseerd op Ethereum, kan verhandeld worden op platforms zoals Binance en Coinbase, evenals via Uniswap (V2).
 • Aantal tokens in omloop: Met een aanzienlijke voorraad tokens, mede dankzij het deels “verbranden” van 50% naar Vitalik Buterin, wat bijdraagt aan zowel prijsfluctuaties als bekendheid.

Voor- en nadelen

✅ Biedt gedecentraliseerde uitwisseling en staking van SHIB-tokens voor opbrengsten.

✅ Maakt SHIB toegankelijk voor kleine beleggers met kans op winst.

✅ Populariteit van hondenthema-tokens verhoogt SHIB’s aantrekkelijkheid.

❌ Beperkt praktisch nut buiten crypto, beïnvloedt waardegroei.

❌ Concurreert in verzadigde markt met bekendere Dogecoin.

Gebrek aan unieke infrastructuur op Ethereum-blockchain kan innovatie hinderen.

3. Pepe (PEPE)

PEPE, een deflatoire memecoin op het Ethereum-netwerk, is geïnspireerd door de Pepe the Frog meme. Het streeft ernaar een prominente positie te verwerven onder memecryptocurrency’s zoals Dogecoin en Shiba Inu, met een beleid zonder belastingen en transparantie over zijn beperkte praktische waarde.

 

 • Startdatum en oprichters: De startdatum en oprichters zijn onbekend.
 • Betaalmethoden en waar te verkrijgen: Te vinden op Uniswap (V2 en V3), Binance, KuCoin en andere exchanges, verhandelbaar tegen USDT en beheerbaar via MetaMask.
 • Aantal tokens in omloop: De maximale voorraad is 420,690 miljard tokens, waarvan 93.1% in Uniswap’s liquiditeitspool zit en 6.9% gereserveerd is voor toekomstig gebruik.

Voor- en nadelen

✅ Combineert humor met een sterke gemeenschap.

Betaalbare instap met kans op winst.

✅ Toegang tot governance en exclusieve functies.

 

❌ Risico door snelle prijsschommelingen.

❌ Meme-aard kan langetermijnpotentieel beperken.

❌ Onzekerheid over legitimiteit en toekomst.

4. dogwifhat

Dogwifhat is een memecoin die binnen de cryptowereld bekendheid heeft verworven, voornamelijk door nogmaals zijn associatie met de hond-memecultuur. Het functioneert op de Solana-blockchain en is een symbool van eenheid en plezier geworden onder de leden van zijn gemeenschap.

 

 • Startdatum en oprichters: Dogwifhat-meme ontstond op 6 november 2019 met een Shibu Inu foto op Twitter, leidend tot de Dogwifhat-token lancering rond eind 2019 zonder specifieke datum.
 • Betaalmethoden en verkrijgbaarheid: Verkrijgbaar op diverse exchanges met groeiende investeerdersinteresse, hintend op mogelijke toekomstige noteringen op grotere platforms zoals Coinbase.
 • Aantal tokens in omloop: Totale voorraad van 100.000.000 tokens, met 90% in de Uniswap Liquidity Pool, 5% voor liefdadigheid, en 5% voor team/marketing.

Voor- en nadelen.

✅ Populariteit door unieke afbeelding en Solana-ecosysteem.

✅ Profiteert van Solana’s groei.

Deflatoire tokenomics bevorderen langetermijnhouding.

 

❌ Moet nog merkbekendheid en gemeenschap ontwikkelen.

Langetermijnviabiliteit en succes onzeker zonder specifieke toepassingen.

5. FLOKI

FLOKI, ook bekend als Floki Inu, is een memecoin die is geïnspireerd door de hond van Elon Musk en zich richt op het vermengen van memes met praktische toepassingen. Het doel is om zich te onderscheiden van andere memecoins door daadwerkelijke gebruiksmogelijkheden voor zijn token binnen het ecosysteem aan te bieden.

 

 • Startdatum en oprichters: Details over de oprichting van FLOKI zijn niet bekend, wat wijst op een gemeenschapsaangedreven ontstaan, vaak geïnspireerd door populaire cultuur of figuren zoals Elon Musk.
 • Betaalmethoden en verkrijgbaarheid: FLOKI kan worden verhandeld op platforms zoals Huobi en Uniswap (V2), waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor investeerders met verschillende betalingsmethoden.
 • Aantal tokens in omloop: Met een totale voorraad van 10 biljoen tokens heeft FLOKI meer dan 400.000 houders en past het een aankoopbelasting toe van 0,3% ter ondersteuning van het ecosysteem.

Voor- en nadelen

Uitgebreid ecosysteem met liefdadigheid en sterke gemeenschap.

 

Prijs gevoelig voor social media en transparantieproblemen.

❌ Bezorgdheid over implementatie van metaverse en DeFi.

6. Bonk

BONK is een memecoin gebaseerd op Solana, heeft zich onderscheidt door zijn focus op de gemeenschap en sterke integratie in het Solana-ecosysteem. Het vestigde zich snel als een belangrijke speler door 50% van zijn voorraad via een airdrop aan de Solana-gemeenschap te schenken, waardoor directe betrokkenheid en verspreiding binnen het ecosysteem werden bevorderd.

 

 • Startdatum en oprichters: BONK werd op 25 december 2022 gelanceerd door anonieme oprichters, specifiek ontworpen voor het Solana-ecosysteem.
 • Betaalmethoden en verkrijgbaarheid: Verkrijgbaar op beurzen zoals Huobi en Gate.io, biedt BONK verschillende opties voor aankoop en handel.
 • Aantal tokens in omloop: Heeft een totale voorraad van bijna 100 biljoen, met 56 biljoen in omloop vanaf januari 2023, inclusief toewijzingen voor team, marketing, liquiditeit, de Bonk DAO en vroege bijdragers.

Voor- en nadelen

Veelzijdige toepassingen op Solana met snelle groei door airdrops.

Verhoogde toegankelijkheid door grote beursvermeldingen.

 

❌ Waarde afhankelijk van gemeenschap en speculatie.

❌ Onzekerheid over langetermijnbetrouwbaarheid.

Beperkt nut buiten eigen ecosysteem.

7. Book of Meme

Het Boek der Meme (BOME), een project op de Solana-blockchain, heeft als doel de memecultuur te behouden door een platform te bieden voor het opslaan, maken en delen van memes. Het omvat een digitaal magazine en tools voor het maken van memes, en biedt een uitgebreide verzameling memes onder de CC0-licentie. Door gebruik te maken van blockchain-technologie wordt de content veilig gesteld als een centraal knooppunt voor meme-liefhebbers.

 

 • Startdatum en oprichters: Het project werd gestart door Darkfarms1 met als doel web3-cultuur te vernieuwen met memes en gedecentraliseerde opslag, wat resulteerde in een snelle groei naar een marktkapitalisatie van $1,5 miljard.
 • Betaalmethoden en verkrijgbaarheid: BOME-tokens zijn verkrijgbaar op platforms zoals KuCoin en Gate.io, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor potentiële kopers.
 • Aantal tokens in omloop: De totale voorraad BOME-tokens bedraagt 68.999.659.569, waarvan er 55.199.727.655 in omloop waren op het moment van de laatste update.

Voor- en nadelen

✅ Na de lancering werd er al snel een aanzienlijke marktwaarde bereikt.

✅ De waarde nam aanzienlijk toe toen Binance de ondersteuning van futures aankondigde.

✅ Het kreeg steun van grote crypto exchanges, waaronder Binance en KuCoin.

 

❌ Vanwege snelle prijsschommelingen is er een aanzienlijke volatiliteit en risico.

❌ De waardestijgingen zijn sterk afhankelijk van aankondigingen door exchanges.

Er is nieuw en onbewezen langetermijnpotentieel binnen een speculatief marktsegment.

8. Memecoin

Memecoin heeft als doel om de wereld van memes te verbinden met blockchain-technologie. Als onderdeel van het venture studio Memeland, heeft het snel een marktkapitalisatie van $200 miljoen bereikt dankzij een unieke distributiestrategie met firesales en airdrops.

 

 • Startdatum en oprichters: De introductie werd geleid door 9GAG en Ray Chan, waarbij firesales en airdrops werden gebruikt om de verspreiding van Memecoin te bevorderen en de betrokkenheid bij het ecosysteem te stimuleren.
 • Betaalmethoden en verkrijgbaarheid: Verkrijgbaar op platforms zoals Binance en OKX, wat handelaren gemakkelijke toegang biedt.
 • Aantal tokens in omloop: Een vastgestelde totale voorraad van 69 miljard MEME-munten, waarvan momenteel 11.691.038.263 munten in circulatie zijn.

Voor- en nadelen

✅ Bereikte $200 miljoen kapitalisatie met innovatieve tactieken.

✅ Trekt nieuwkomers aan met toegankelijkheid en verrijkt gemeenschappen met humor.

 

❌ Risico door prijsschommelingen en mogelijk laag blijvende muntwaarde door groot aanbod.

❌ Voornamelijk speculatief vastgehouden zonder duidelijk doel.

9. SLERF

SLERF is een memecoin met een sloth thema op het Solana netwerk dat bekendheid verwierf door tijdens een presale $10 miljoen op te halen, ondanks dat de ontwikkelaar per ongeluk alle tokens van liquiditeit providers en de presale fondsen verbrandde. Deze gebeurtenis heeft bijgedragen aan de populariteit en heeft geleid tot meerdere beursnoteringen, een handelsvolume van $1.7 miljard en duizenden unieke holders kort na de lancering.

 

 • Startdatum en oprichters: De startdatum en oprichters van SLERF zijn niet bekend.
 • Betaalmethoden en waar te verkrijgen: SLERF, een memecoin op het Solana netwerk, kan worden gevonden op exchanges die Solana-tokens ondersteunen.
 • Aantal tokens in omloop: De exacte hoeveelheid circulerende SLERF-tokens is niet gespecificeerd.

Voor- en nadelen

✅ Geniet van een grote populariteit en sterke steun van de gemeenschap.

✅ Toont veerkracht op de markt ondanks fouten van ontwikkelaars, met potentieel voor snelle groei.

 

❌ Ervaart hoge schommelingen en speculatieve risico’s.

❌ Mist concrete toepassingen, wat vragen oproept over de langetermijnwaarde.

❌ Risico op beperkte acceptatie buiten speculatieve handel, wat potentiële groei in de toekomst kan belemmeren.

10. Brett

BRETT is een memecoin op de Base blockchain, geïnspireerd door Brett, een personage uit de strip “Boy’s Club” die bekend staat om zijn ontspannen houding en passie voor videogames. BRETT valt op door een contract dat onveranderlijk is en geen mogelijkheid heeft tot het bijmaken van munten, wat betekent dat de token volledig wordt beheerd door de gemeenschap.

 

 • Startdatum en oprichters: BRETT is opgericht op 1 mei 2023 met focus op de gemeenschap, zonder specifieke oprichters genoemd.
 • Betaalmethoden en waar te verkrijgen: Verhandelbaar op Bitget exchange, met directe toegang via de BRETTUSDT spot trading pagina.
 • Aantal tokens in omloop: In totaal en maximaal 420.690.000.000.000 BRETT tokens beschikbaar, zonder optie voor het aanmaken van extra tokens.

Voor- en nadelen

✅ Ondersteund door sterke gemeenschap en crypto-invloeden.

✅ Bevordert decentralisatie en versterkt gemeenschapsbestuur.

 

❌ Risico door volatiliteit en afhankelijkheid van gemeenschapsbetrokkenheid.

❌ Onzekerheid over langetermijnlevensvatbaarheid.

Risico's van investeren in memecoins

Beleggen in memecoins, zoals Dogecoin of Shiba Inu, brengt aanzienlijke risico’s met zich mee vanwege hun schommelende koersen en de impact van social media en beroemdheden. De waarde ervan kan snel fluctueren, deels door hun speculatieve karakter en het gevaar voor oplichting. Het is cruciaal om uitgebreid onderzoek te doen alvorens te investeren en een goede investeringsstrategie te kiezen. Kijk bijvoorbeeld of dollar cost average wat voor je is.

Conclusie: welke memecoins kopen

Als de onvoorspelbare factor in de wereld van crypto, bieden memecoins zowel kansen op winst als verlies. Voordat investeerders zich storten in deze mix van cultuur en economie, is gedegen onderzoek essentieel. Ondanks hun onzekere toekomst laten memecoins zien hoe culturele trends financiële markten kunnen beïnvloeden, waardoor ze zowel boeiend als potentieel winstgevend zijn. Ook benieuwd naar welke crypto je nu moet kopen? Bekijk het hier.