29.656 lessen uit de bitcoinveiling

on .

29.656 lessen uit de bitcoinveiling  
Vorige week werden er 29.656 bitcoins geveild die destijds in beslag waren genomen bij het oprollen van de silkroad. De verwachtingen waren hoog gespannen, zou er een crash volgen of juist een rally, wie zou de bitcoins kopen? Achteraf gezien leek de veiling een beetje een anti-climax maar deze is toch belangrijker dan je op het eerste gezicht zou denken. Er zijn namelijk een hoop interessante conclusies te trekken uit de veiling, laten we de belangrijkste eens op een rij zetten.

2. Bitcoinbezit is legaal in de VS

Illegale bezittingen, zoals wapens en drugs, worden doorgaans vernietigd bij een beslaglegging. Dat is niet gebeurd met de coins die in beslag zijn genomen bij Ross Ulbright, de verdachte achter Silk Road.
We kunnen dus veilig concluderen dat het bezit van bitcoins legaal is. Voor wie het nog niet kon geloven.

9. Serieus geld kijkt naar Bitcoin

Maar liefst 45 deelnemers hebben 63 biedingen gedaan op de 10 “bitcoinkavels” in de veiling. De geboden prijzen zijn niet vrijgegeven. Wel staat vast, dat 45 deelnemers elk 200.000 dollar heeft gestort als borg om mee te kunnen bieden.

6. De winnaar is niet rijk geworden door Bitcoin

De eigenzinnige Amerikaanse investeerder Tim Draper zette in op alle bitcoins. En won. Tim Draper was eerder succesvol met vroegtijdige investeringen in Hotmail en Skype.

5. De bitcoins zijn niet gedumpt

Iedereen hield zijn hart vast, wat gaat er gebeuren. Wow bam boom… niets.
De koers daalde sterk na de aankondiging van de veiling, steeg in de aanloop naar de veiling en is nu weer terug bij de stand van een maand terug.

6. De bitcoins gaan ons bevrijden van zwakke valuta

De winnaar gaf de volgende verklaring: “Bitcoin bevrijdt mensen die proberen te werken in een moderne markt-economie met zwakke valuta. Met behulp van Vaurum en de gekochte bitcoins, verwachten we nieuwe diensten te kunnen aanbieden, waarmee we liquiditeit en vertrouwen brengen naar markten die verlamd raken door een zwakke valuta.“ Vaurum is een Bitcoin-exchange waar Draper in investeerde.

In mijn woorden: “We zitten gevangen in een wereld van economieën met elk hun eigen zwakke valuta. Bitcoin is sterk door de onafhankelijkheid van bank en staat. Met deze bitcoins gaan we Vaurum groot maken op plekken waar de traditionele valuta aan waarde verliezen.”

B. Wees zuinig op je bitcoins (bonus)

Meneer Ulbright is nog niet veroordeeld, toch worden zijn bitcoins al geveild. Indien hij onschuldig wordt bevonden, is het waarschijnlijk dat hij niet meer dan de dagwaarde zal terug ontvangen voor de bitcoins die hij bezat. De koers op de dag van inbeslagname was ongeveer 120 dollar. De koers op de dag van verkoop was 580 dollar. Gezien het exponentiele verleden zou een bitcoin op de dag van vrijspraak 2000 dollar waard kunnen zijn.
Nu is de vraag: welke waarde gaat de rechter aanhouden voor de compensatie van 29.656 bitcoins?

Dit artikel is geschreven door Robert-Reinder Nederhoed van Bitmymoney.com

Comments   

# Guest 2014-07-09 09:27
Ik kan me nauwelijks voorstellen dat die veiling legaal was... Hoe kan zoiets?
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh