blockchain.info iphone & android app

on .


Bitcoins versturen en ontvangen met je smartphone kan nu via 1 smartphone app!. En welke is dat dan? nou dat is de blockchain.info bitcoin-app. Nu zal je misschien denken "tja maar er waren toch al smartphone apps?" jazeker, maar voor zover wij weten nog niet zo gevanceerd als deze. En ook geen app die geschikt was voor iphone en android tegelijk. Misschien klinkt de naam blockchain.info je ook wel bekend in de oren, dat kan kloppen, het zijn ook de mensen achter de site blockchain.info (waar zoals de naam al verraadt, je de blockchain kan raadplegen) en de mensen achter de fantastische blockchain.info bitcoin wallet.

 

blockchain


Zoals gezegd is de app beschikbaar voor android en iphone en te downloaden via de respectievelijke app-stores. Nu zou Apple, Apple niet zijn als ze het ons niet een beetje moeilijk zouden maken, dus u zult de app voor iphone moeten downloaden via het app-store account van blockchain.info of via cydia op een jailbroken iphone. (zie de korte uitleg op de site van blockchain.info)

De app zelf is geen echte wallet-app, dat wil zeggen: de bitcoins worden niet op je telefoon bewaard, de app staat echter direct in verbinding met een blockchain wallet waaruit de coins verstuurd en ontvangen worden. Als je telefoon dus gestolen zou worden en mensen toegang zouden kunnen krijgen tot de app dan zouden ze in theorie wel alle bitcoins kunnen stelen. Gelukkig hebben de heren van blockchain hier wat op verzonnen en je kan dus naast het login-wachtwoord nog een tweede wachtwoord instellen wat gevraagd wordt voordat je bitcoins kan versturen uit de app en op deze manier ben je toch beveiligd tegen diefstal. Ook kan je aanzetten dat er geregeld backups gemaakt worden van je bitcoins en notificatie bij verzenden en ontvangen van bitcoins hoort tot de mogelijkheden. 

Afgezien van wat kleine kanttekeningen zijn we wel erg enthousiast over deze nieuwe app, dit maakt het een stuk eenvoudiger voor smartphone-gebruikers om aan de slag te gaan met bitcoins. Nu maar hopen dat de app ook snel beschikbaar komt in de alle apple app-stores in plaats van alleen de koreaanse, wat nu het geval is.

Directe link naar de iphone app pagina: https://blockchain.info/wallet/iphone-app

Directe link naar de android app pagina: https://blockchain.info/wallet/android-app

 

(mocht je problemen hebben met het installeren van de app op iphone, laat dan even een bericht achter in het forum!)
 

Add comment


Security code
Refresh