Kim dotcoms kapitaal veilig met bitcoin?

on .


De MegaUpload zaak eindigt misschien met beslaglegging op het grote kapitaal, maar gisteren vroeg Kim Dotcom Schmitz, stichter van MegaUpload, aan zijn Twitter volgers naar een beter alternatief voor creditcards en PayPal. De reacties over Bitcoin stroomden binnen.


kimdotcomHet is begrijpelijk dat hij ernaar vroeg; Na het succesvol opstarten van MegaUpload, werd door de FBI zijn bedrijf neergehaald en zijn kapitalen bevroren vanwege copyright schending, witwassen van geld én samenzwering. Tevens heeft PayPal recent een terughoudende houding aangenomen naar File-hosting services vanwege piraterij. Kim gaat binnen 4 tot 6 maanden een nieuw bedrijf beginnen, MegaBox, en wil waarschijnlijk geen gedoe met PayPal hebben.
Aan de ene kant kan Bitcoin Paypal en creditcards makkelijk vervangen, wat de privacy van zijn vele trouwe klanten zou waarborgen en daarnaast ook nog eens de transactiekosten drastisch zou verlagen waarmee zijn bedrijf altijd te kampen had. Op het hoogte punt had MegaUpload 180 miljoen gebruikers.

Nu, gezien de zaak over zijn uitlevering is verplaatst naar 2013, heeft Kim een uitzonderlijk aanbod gedaan om vrijwillig naar de VS te gaan, mits hij en zijn collega’s een eerlijk proces krijgen en zijn kapitalen vrijgegeven worden om rekeningen en levensonderhoud te betalen. Met 22 advocaten werkend aan verschillende zaken in verschillende landen verteld Kim: “Ik heb voor miljoenen aan rekeningen openstaan en ik heb nog geen cent kunnen betalen. Ze willen me financieel uitputten en wachten tot er geen ondersteuning meer mogelijk én meer over is.”

Dit is waar Bitcoin aan de andere kant zou bewijzen dat het zelfs bruikbaarder is, omdat kapitalen in de Bitcoin block chain niet weggenomen kunnen worden. Als eigenaar van de Private key heb jij, en jij alleen, controle over toegang en uitgave van de Bitcoins. Een speciaal distributie mechanisme zou opgezet kunnen worden, zodat Kim een bepaald bedrag over kan maken naar een derde instantie dat voor de betalingen van zijn rekeningen in verschillende landen zou zorgen. Of, zijn team kan Bitcoin betalingen direct accepteren. Als hij een zogenaamde “Brainwallet” opzet, zou hij zelfs vanuit de gevangenis zijn betalingen kunnen regelen. In een Skype interview met “The Hollywood reporter” zei Dotcom: “Mijn huis werd overvallen door 72 zwaarbewapende politiemannen in helikopters. Dit was een Osama Bin Laden like-operatie om een zogenaamd Copyright schender op te pakken. Het is puur geluk dat mijn familie niet is uitgeroeid door een Predator Drone.” Ook gelooft Dotcom dat de overheid van de VS smerige vertragingstrucs opstelt, en dat deze acties duidelijk aangeven dat ze eigenlijk geen poot hebben om op te staan en het puur ging om het neerhalen van MegaUpload en tevens een aanval op de gehele File-hosting sector.

Uitspraak op 29 juni, VS rechter Liam O’Grady heeft gezegd dat de verdachte kan pleiten voor een motie om de beschuldigingen tegen het bedrijf te verwerpen, maar bevroren kapitalen worden niet ontdooid omdat de verdachte zijn uitlevering vanuit buitenland aanvecht. Na deze uitspraak en vanwege de droevige en overijverige voorhechtenis, verwacht ik grote kapitalen hiervoor dankzij Bitcoin.

Bron: Vertaald door: vincentboss - Tip voor de vertaler: 1LHgeTKhtcSY2qQFw1CAHXQjT4rG6Nm4EC
 

Add comment


Security code
Refresh