Bitcoins en de belastingdienst

on .

belasting
Mark van Cuijck heeft een uitstekend artikel geschreven over bitcoin en belastingen. Hoewel het laatste hierover waarschijnlijk nog lang niet gezegd is biedt hij voor nu een aantal aanknopingspunten over hoe om te gaan met dit onderwerp. Het volledige artikel kan je hier lezen.


Na het lezen van het artikel kan je al snel tot de conclusie komen dat er waarschijnlijk nog een hoop uitspraken gedaan moeten worden voordat geheel duidelijk is hoe de belastingdienst tegen bitcoins aankijkt. Om toch een idee te krijgen hoe met bitcoins en belasting om te gaan heeft Mark onder andere LETS (een alternatief ruilsysteem) genomen als voorbeeld en gekeken hoe de belastingdienst daarmee omgaat.

Enkele voorlopige conclusies uit het artikel vind ik wel opmerkelijk, vooral de conclusie dat je geen belasting hoeft te betalen voor bitcoins die je koopt of verkoopt in ruil voor bijvoorbeeld euro's. Ook het feit dat je in principe belasting moet betalen over bitcoins die je in je bezit hebt was nieuw voor mij. Het hele feit van belasting betalen over een anonieme en decentrale valuta komt ook nog een beetje vreemd over, maar we zullen er waarschijnlijk maar aan moeten gaan wennen.

Mocht je de tijd en moeite die Mark heeft heb gestoken om dit alles uit te zoeken waarderen, dan kun je een vrijwillige donatie sturen naar 1PHednyu7gf1zzhKQogKbpvNHQWQGb1Nvu

Add comment


Security code
Refresh