Goedkoper in bitcoins

on .

bcstore
Binnen de bitcoin community wordt al een poos voorspeld dat bitcoin zou zorgen voor lagere prijzen, dit door het feit dat bitcoin geen transactiekosten heeft en het charge-back risico vermeden wordt. Dit zou dan weer ondernemers moeten aantrekken die deze verminderde operationele kosten op den duur weer doorberekenen aan de klant en voila: goedkopere producten door het gebruik van bitcoins.


Dat is de theorie, in de praktijk helaas lijkt het nog steeds niet te gebeuren. Tot nu toe zijn de meeste webwinkels die bitcoin gebruiken nog te klein, ze hebben eenvoudig niet de grootte van een bol.com of amazon om substantiele lagere prijzen te kunnen vragen voor hun producten. Er zijn al wel een aantal pogingen gedaan om het via tussenpersonen mogelijk te maken om toch artikelen te kunnen kopen bij sites als amazon maar dat is een hoop extra gedoe en deze sites moeten zelf ook weer wat verdienen waardoor het nog steeds niet veel goedkoper wordt.

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als de grote sites bitcoins gaan gebruiken maar dat gaat waarschijnlijk nooit gebeuren als bitcoin niet wat serieuzer genomen gaat worden. En de enige manier om serieus genomen te worden is om direct de concurrentie met ze aan te gaan. Wat er moet gebeuren is dat er een grootschalige bitcoin-winkel gestart wordt om met de grote jongens mee te kunnen doen. En laat dat nou precies zijn wat Roger Ver heeft gedaan.

Ver, ook wel bekend als directeur van memorydealers.com is een zeer bekend voorstander van bitcoins en iemand met het netwerk om een mega-klus als dit voor elkaar te kunnen krijgen. Hij zag de behoefte voor een winkel waar je zaken goedkoper kan kopen met bitcoins en hij kondigde dus afgelopen zaterdag bitcoinstore.com aan. De site is momenteel nog in beta en voorlopig is het minimum bedrag wat je kan uitgeven nog 1000 dollar maar dat gaat waarschijnlijk veranderen als de site live gaat. Ver geeft aan dat, om de site rendabel te maken, hij minimaal voor 800.000 dollars aan producten in bitcoins zal moeten verkopen per kwartaal. Dat is een hoop maar niet ondenkbaar, zeker als het productaanbod nu al over de 500.000 producten is en waarschijnlijk naar een miljoen zal gaan in de toekomst.

laten we maar hopen dat de site ook echt producten aan zal gaan bieden die aanmerkelijk goedkoper zijn dan op de grote bekende sites, maar voorlopig lijkt het goed te gaan. Van de drie producten die nu te koop zijn op site is deze tv in ieder geval al uitverkocht.
En niet ondenkbaar, mocht de site in Amerika een succes zijn, dan zal er vast wel een pientere ondernemer zijn in nederland die hetzelfde gaat proberen.

bron: http://codinginmysleep.com/bitcoinstore-com-launch-cheaper-in-bitcoin/

Add comment


Security code
Refresh