Woning te koop voor Bitcoins

on .

woningtekoop
Forumgebruiker BenTuras lijkt in Nederland de primeur te hebben, hij zette namelijk zijn woning te koop voor Bitcoins. Voor 6000 Bitcoins bent u dus de trotse bezitter van een eensgezinswoning in capelle aan den IJssel.
Benturas geeft aan dat hij de woning niet eerder te koop had gezet vanwege de econmische situatie totdat hij bedacht dat het misschien wel eens een goed idee zou kunnen zijn om je woning te koop te zetten met bitcoins.

Hij hoopt dat er ergens een zogenaamde "early-adopter" (of wel iemand die al sinds het begin met bitcoins bezig is) rondloopt die nog wat bitcoins heeft staan en op deze manier op een goedkope manier aan een woning kan komen. Benturas zelf in ieder geval heeft vertrouwen in Bitcoins en zegt dat hij niet bevreesd is om zijn huis te verkopen. Hij beseft zich wel dat het misschien nog wat moeite zal kosten om e.e.a. met de notaris rond te krijgen maar iemand moet de eerste zijn natuurlijk.

Voor de eventuele geinteresseerden nog even wat info over de woning:
Het huis op google maps: https://maps.google.com/maps?=socratestuin+5,
Indeling:
begane grond: entree met wc, woonkamer met open keuken, trap naar eerste verdieping;
1e verdieping: 3 slaapkamers, badkamer met douche en wc, trap naar tweede verdieping;
2e verdieping: grote zolderkamer met schuin dak, 110cm tot 300cm hoog,
    berghok/washok met alle aansluitingen, dakterras over gehele breedte van woning.
Achter in de tuin staan een schuurtje en een afdakje, voor- en achtertuin zijn bestraat.
Voortuin is nu een parkeerplaats met aansluiting voor opladen elektrische auto.

Het lijkt erop dat de woning verder nog niet op Funda of andere sites staat, dus dit kan misschien wel eens de eerste Nederlandse woning worden die niet alleen via Bitcoins maar ook nog via het bitcointalk forum is verkocht. Op het moment dat de woning te koop gezet werd echter stond de bitcoin-koers op ongeveer 40 euro dus mocht het huis alsnog voor 6000 bitcoins verkocht worden dan maakt BenTuras in ieder geval al een mooie winst!

Comments   

# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2014-02-25 09:49
Als ik het goed gehoord heb in de wandelgangen wordt er binnenkort ergens in Nederland een huis verkocht voor bitcoins. Hou de site maar in de gaten :)
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-02-25 09:35
Zit er zelf ook aan te denken, maar vraag me inderdaad af hoe dat gaat bij de belasting vooral, notaris zal wel mee willen werken, zolang die maar in euro's wordt betaald, maar risico is natuurlijk wel dat de koers kan kelderen voordat ik mijn hypotheek weer heb ingelost :)
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh