MtGox ontvangt voorlopig geen Euro's

on .


MtGox, de grootste bitcoin-exchange heeft het de laatste tijd niet makkelijk. Hadden ze al last van een inbraak met een aanzienlijke crash als gevolg, nu kunnen er (in ieder geval tot 18 juli) geen euro's gestort worden bij MtGox.

Dit werd deze week gemeld via het bitcoin.org forum door MtGox CEO Mark karpeles.
Volgens de CEO is deze tijdelijke verstoring geen vrijwillige actie van Mt Gox maar zijn ze gedwongen door de bank in kwestie.

Het lijkt erop dat geld, dat was gestolen bij duitse banken (door onder andere phishing), doorgesluisd werd naar Mt Gox. Dit waarschijnlijk in een poging om dit geld wit te wassen. Het gevolg hiervan is dat de bank geen zaken meer wil doen met Mt Gox, het gaat hier om de franse bank CIC. MtGox had al problemen met de bank, dit in verband met het feit dat MtGox 50.000 euro per dag aan internationale overschrijvingen mag doen, en dit is volgens de CEO lang niet genoeg.

Er is een nieuwe bank gevonden in Frankrijk die de zaken zal overnemen, echter er is nog een vertraging waardoor MtGox waarschijnlijk pas weer aankomende maandag Euro's zal kunnen ontvangen. Alle lopende transacties zullen voorlopig in de wacht blijven staan en zo snel mogelijk opgepakt worden.  De nieuwe bank zal volgens Mark Karpeles ruimere opname-limieten ondersteunen, de betalingen zullen echter zullen waarschijnlijk "next business day" uitgevoerd worden.

Door de crash in juni en nu deze verstoring is de handel in bitcoins op MtGox de laatste tijd gestagneerd. MtGox heeft als reactie op de problemen de handelstarieven van de site teruggebracht naar 0.3%. Mark Karpeles geeft aan dat dit tarief de komende 4 weken zo zal blijven, echter hiervan is geen officieel bericht naar buiten gebracht.

Bron: http://www.bitcoinmoney.com/post/7525097623/mtgox-eur-banking-change

Tags: mtgox,

Add comment


Security code
Refresh