Bitcoin bulletin week 3: Uitgeven & accepteren

on .

bitcoinbulletin  
Sinds afgelopen week hebben we er weer een scala aan mogelijkheden bij om je bitcoins uit te geven. Zo begint 1 van de grootste amerikaanse kranten binnenkort met een experimentele paywall waar je met bitcoins kan betalen. Ook in Nederland zitten ze niet stil want daar kan je bij kinderopvang Teddy kids je kindertjes veilig stallen en betalen met Bitcoins. Wie deden er nog meer een duit in het zakje? lees het verder in het Bitcoin bulletin van week 3.

Centrale Bank van België blijft niet achter

Na De Nederlandsche Bank (DNB) en andere centrale banken komen nu ook de Belgische instanties naar buiten met berichten over digitale valuta. De Belgische Nationale Bank en de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) komen met een waarschuwing voor het gebruik van virtueel geld zoals Bitcoin en Litecoin. Ze hebben geen wettelijke betaalkracht, aldus de Belgische autoriteiten. DNB-president Wellink noemde Bitcoin eerder al een hype. Hij zei zelfs dat Bitcoin een grotere hype is dan de Tulpenmanie uit de 17de eeuw.

Franse senaat praat over Bitcoin

De Franse senaat heeft een hoorzitting gehouden over Bitcoin en andere digitale valuta. Er werd erkend dat Bitcoin een belangrijke ontwikkeling is die niet zomaar genegeerd kan worden, maar er blijven wel veel vragen over welke rol deze in de toekomst zullen innemen. Het verbieden van Bitcoin lijkt in ieder geval geen optie, ondanks dat nog niet duidelijk is hoe Bitcoin zal worden gereguleerd. Als negatief punt wordt de volatiliteit van de digitale munten aangekaart. De centrale bank van Frankrijk waarschuwde overigens in december 2013 voor de risico’s van Bitcoin

Plasman wil zich tóch in Bitcoin laten uitbetalen

De Amsterdamse Orde van Advocaten verbiedt haar leden-advocaten zich in Bitcoin te laten betalen. De landelijke Deken volgt in deze die beslissing. Strafrecht-advocaat Peter Plasman werd dus teruggefloten, omdat hij had aangegeven de digitale munt best te willen accepteren. Cliënten van Plasman kunnen hun rekening echter tóch met BTC betalen, ook al heeft Orde van Advocaten dit verboden. ‘Ik wijk niet’, aldus Plasman.

Belasting betalen met Bitcoin

Snapcard wil Amerikaanse gebruikers toelaten hun belastingen te laten betalen met Bitcoin. Snapcard is volgens de makers de makkelijkste manier om online dingen te kopen met Bitcoin. Gebruikers van Snapcard kunnen dus hun belastingen in Bitcoin overmaken. De BTC wordt via een payment processor verder omgezet in USD. De vergoeding die Snapcard voor deze dienst wenst te ontvangen is 2%.

Bitcoin naar $100.000?

Chris Dixon denkt dat de waarde van 1 Bitcoin naar 100.000 dollar kan stijgen indien de virtuele munt de nummer één zou worden voor online transacties. Hij is partner in de één van de grootste deals uit de (korte) geschiedenis van Bitcoin: de oprichting van Coinbase. Inmiddels gebruiken meer dan 650.000 mensen deze international digital wallet.

42Coin:een héle zeldzame digitale munt

Er bestaan inmiddels honderden alternatieve digitale munten, de zogenaamde altcoins. Ze proberen allemaal stuk voor stuk een plek te veroveren in crypto-currencyland. Alle munten hebben weer een eigen USP. Zo ook de nieuwe munt 42 Coin. 42C is namelijk een zeer zeldzame munt. Er kunnen slechts 42 coins worden gemined. De huidige waarde van één coin is ongeveer 400 BTC, ofwel zo’n €260.000,-.

Laat je loon uitbetalen in Bitcoin

Amerikaanse werkgevers kunnen nu werknemers eenvoudig hun loon uitbetalen in bitcoin via Bitpay. Om aan de buitenwereld te laten zien dat Bitpay zelf ook vertrouwen heeft in Bitcoin, betalen ze hun eigen werknemers ook een gedeelte van hun loon uit in Bitcoin. Directeur Tony Galippi krijgt zelfs 100% van zijn loon uitbetaald in de digitale valuta.

Petitie Amazon

Er gaat een petitie rond om Bitcoin te laten accepteren door Amazon.com. Indien u dit ook wenst, dan kan de petitie hier worden ingevuld.

Gepost door Koen Dil, ondernemer en oprichter van Biflatie.nl.
Op Biflatie.nl worden er door verschillende auteurs artikelen geschreven over de economie, de maatschappij en de crisis.

Add comment


Security code
Refresh