Bitcoins accepteren in je winkel of webshop

Bitcoins zijn een veilige, goedkope en snelle manier om betalingen te accepteren in je winkel of webshop. De eerste vraag die bij de meeste ondernemers uiteraard opkomt is: Waarom zou ik bitcoins accepteren? We hebben de voordelen van het accepteren van bitcoin hieronder voor je op een rijtje gezet:

Waarom bitcoins accepteren?

- Lage transactiekosten. Transacties zijn voordeliger dan Paypal & Creditcard, en in veel gevallen zelfs iDeal! 
- Geen chargeback-mogelijkheid. De betalingen kunnen dus, zoals bij bijvoorbeeld creditcards, niet teruggedraaid worden.
- Fraudebestendig. Frauderen met bitcoin betalingen is zo goed als onmogelijk.
- Snel. De transactie is binnen een paar seconden afgerond.
- Anoniem. De klant hoeft voor een bitcoin transactie geen persoonlijke gegevens achter te laten zoals bij bijvoorbeeld een creditcard. Bitcoin betalingen zijn zo anoniem als dat je ze zelf wilt maken.
- Overal betalen. Met Bitcoin kan je vanaf elke plek op de wereld betaald worden, geen restricties.
- Geschikt voor microbetalingen. Door de lage transactiekosten is bitcoin bij uitstek geschikt voor het overmaken van kleine bedragen.
- Trendsetter. Wees het eerste bedrijf in je bedrijfstak om bitcoins te accepteren en vestig extra aandacht op je onderneming.
- Geen valutarisico. Als je wilt kunnen je bitcoins direct omgezet worden in Euro's, op deze manierkan de klant betalen met bitcoins en loop je als ondernemer geen valutarisico (zie Bitcoins accepteren via een betalingsprovider.)
- Waarom niet. Er zijn eigenlijk geen redenen om het niet te doen, er is geen risico en de hoeveelheid werk die het kost om bitcoins te accepteren is beperkt.

Via een betalingsprovider of zelf doen?

Om bitcoins te accepteren heb je in principe alleen maar een bitcoin-portemonnee en een bitcoin-adres nodig waar mensen je op kunnen betalen, de meest praktische manier echter is om bitcoins te accepteren via een zogenaamde betalingsprovider. We zullen beide manieren hieronder verder toelichten.

Bitcoins accepteren via een betalingsprovider.

Een bitcoin betalingsprovider is een dienstverlener die winkeliers kan helpen om eenvoudig en risicoloos bitcoins te accepteren. Het grootste voordeel van het gebruiken van een betalingsprovider is dat deze ervoor zorgt dat de winkelier zich niet bezig hoeft te houden met eventuele koers-fluctuaties en/of de achterliggende techniek. De provider kan de betaalde bitcoins ook desgewenst direct omrekenen naar euro's zodat de klant kan afrekenen met bitcoins en de winkelier uitbetaald wordt in euro's. De provider kan de winkelier ook helpen met het integreren van de bitcoin betaaloptie in zijn webshop of de winkelier voorzien van de benodige apparatuur voor in de winkel.... 
--> Lees verder <--

Bitcoins zelf direct accepteren

Het mooie aan bitcoin is dat je in principe geen derde partij nodig hebt om betalingen te accepteren, je kan dit helemaal zelf doen. Zoals eerder gezegd is dit niet persé de meest makkelijke / efficiente manier maar er zijn misschien redenen voor je om hiervoor te kiezen. Je wil misschien bijvoorbeeld je bitcoins niet omzetten naar euro's of je wil misschien eerst eens proberen of er uberhaupt mensen met bitcoin gaan betalen voordat je de betalingsoptie gaat integreren. Hoe het ook zij, je kan het dus ook zelf doen, we zullen een korte uitleg geven hoe je het aan kan pakken....
--> Lees verder <--

Bitcoin logo en stickers

Dat je bitcoins accepteert is natuurlijk mooi maar dat nieuws moet natuurlijk verspreid worden. We hebben daarom een logo dat je kan tonen op je website, deze kan je hier vinden. Ook geeft bitcoinspot.nl gratis stickers weg om je bedrijfspand om winkelruit mee op te sieren.

Je kan er ook voor zorgen dat je bedrijf te vinden is op coinmap en meld zeker je winkel even aan op de bitcoinspot.nl bitcoin-acceptanten lijst. Bitcoinspot.nl heeft de meest complete lijst van bitcoin-ondernemers in Nederland en we blijven deze updaten. Mogelijk nemen we dan ook contact met je op voor een artikel op de frontpage van bitcoinspot.nl om je onderneming verder in de schijnwerper te zetten.

Meer weten / hulp nodig?

Mocht het je allemaal iets teveel worden dan kan je altijd contact opnemen met ons opnemen. Wij kunnen je meer vertellen over het hoe en waarom van accepteren van bitcoins en je indien nodig doorverwijzen naar de juiste partij.
 

Comments   

# Guest 2017-05-03 12:57
Goedemiddag,

Sinds gisteren is onze website gereed en ook wij accepteren bitcoin. Wij zijn de eerste dealer in Nederland welke luxe horloges zoals Rolex, Breitling en andere exclusieve horloge merken verkoopt tegen (oa) betaling van bitcoin.

Wij willen hetzelfde vragen als de reactie boven ons: is het mogelijk dat onze website op bitcoinspot vermeld wordt?

In afwachting van jullie reactie,

Met vriendelijke groet,
Daan.B
Bitwatch
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-12-11 02:26
Goedendag,

Sinds deze week is het ook mogelijk om producten
af te nemen tegen Bitcoins op onze site:
www.pulve.com

De producten zijn maaltijd vervangers die alle nutriënten bevatten die het lichaam nodig heeft.
Dit is gebaseerd op het Soylent concept.

Is het mogelijk om vermeld te worden op jullie website?
We vinden het een goed initiatief en proberen ook brede
steun te krijgen voor dit fenomeen.

Ik zie uw reactie graag tegemoet komen.

Mvg

Ruud Speyer
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh