Amerikaanse presidentskandiaat Rand Paul Accepteert Bitcoin

on .

Amerikaanse presidentskandiaat Rand Paul Accepteert Bitcoin  
De Amerikaanse politicus Rand Paul gaat de geschiedenis in als de eerste Amerikaanse presidentskandidaat die Bitcoin accepteert. Het accepteren van Bitcoin lijkt goed aan te sluiten bij de opvattingen van Paul die graag minder inmenging ziet van de regering, onder andere op het gebied van monetair beleid. Het accepteren van Bitcoin kan uiteraard ook gewoon een slimme marketing tactiek zijn van Paul, die graag de tech-sector aan zijn kant wil zien.

Op de Website van Paul is inderdaad de optie te vinden om te doneren in Bitcoin. Je moet nog wel je persoonlijke informatie invullen dus anoniem doneren is niet mogelijk. Nu is de Blockchain openbaar inzichtelijk dus donaties via Bitcoin zouden uberhaupt het donatie-proces alleen maar meer transparant kunnen maken. Volgens de FEC (de Amerikaanse verkiezings commissie) moet Paul de ontvangen bitcoins wel omzetten naar Dollars. Dit zou hij waarschijnlijk uberhaupt wel gedaan hebben aangezien de koers nogal fluctueert.


Verkiezings-stunt of oprechte interesse, wie zal het zeggen. Paul, een soort van light-versie van zijn vader Ron Paul heeft als slogan: "Stop the Washington machine".  Ik ben bang dat hij het niet gaat redden tot het witte huis. Daar heb je tegenwoordig een hoop geld voor nodig, de laatste jaren voornamelijk vanuit wall-street. En de dingen die Rand Paul zegt maken hem daar zeker niet populair.

Kijkend naar de bedragen die tijdens de vorige verkiezingen zijn besteed zien we ook dat Obama en Romney bijna een Miljard dollar hebben uitgegeven. Aangezien de market-cap van Bitcoin nu ongeveer 3 miljard dollar is hoef je waarschijnlijk nog niet te verwachten dat Bitcoin de doorslag gaat geven. Maar zoals ze zeggen "alle beetjes helpen"

Gepost door Roland de Goeij

Tags: acceptatie, amerika,

Add comment


Security code
Refresh