Barclays bank gaat Bitcoin betalingen accepteren

on .

Barclays bank gaat Bitcoin betalingen accepteren  
Barclays, één van de grootste banken in de UK, heeft aangegeven dat ze later dit jaar Bitcoin zullen accepteren als betaalmiddel. Voorlopig zullen alleen goede doelen gebruik kunnen maken van deze dienst. De bank zal niet zelf de bitcoins bewaren maar ze omzetten van bitcoin naar bijvoorbeeld euro's of dollars via een Bitcoin Exchange. Welke exchange dit gaat worden is nog onbekend. Barclays is hiermee de eerste bank in Europa en Amerika die bitcoin gaat accepteren.

Barclays is al langer geinteresseerd in Bitcoin en Blockchain technologie en heeft twee labs in Londen waar meerdere teams werken om de mogelijkheden van deze nieuwe technologieen te onderzoeken. Ook heeft Barclays in samenwerking met Techstars in 2014 een accelerator georganiseerd waar, uit 500 deelnemers uit 64 landen, uiteindelijk 10 bedrijven gekozen werden. Deze 10 bedrijven mochten deel nemen aan de drie maanden durende acclerator waar ze begeleid werden en samenwerkten met de experts van Barclays. Eén van de startups die in het accelerator program zat was de zweedse Bitcoin exchange Safello. Deze zouden wel eens een goede kandidaat kunnen zijn om als exchange te dienen waarmee Barclays gaat samenwerken voor het omwisselen van de bitcoins.

De laatste jaren hebben meerdere banken al de mogelijkheden van Bitcoin onderzocht maar tot nu toe heeft nog geen enkele de definitieve stap genomen. Dit komt waarschijnlijk ook door het feit dat de legale status van Bitcoin verschilt per land. De meeste westerse landen zijn het er nu wel over eens dat Bitcoin op zijn minst niet illegaal is maar er is nog een hoop onduidelijkheid over, onder andere, het betalen van belasting over bitcoin.

Hoewel het jammer is dat Barclays niet een echte bitcoin-rekening zal openen waar je zelf bitcoins kan storten en opnemen is dit toch wel een teken aan de wand. De grote instituties gaan niet op hun handen zitten en kijken waar Bitcoin en Blockchain heen gaat maar ze bemoeien zich actief met deze financiele revolutie. Of ze mee gaan doen aan de revolutie of dat ze deze gaan proberen te stoppen of overnemen, dat zal de tijd uitwijzen.

Gepost door Roland de Goeij

Add comment


Security code
Refresh