Bitcoin Bulletin week 4: Tijd voor de grote jongens

on .

bitcoinbulletin  
Nadat overstock.com de stoute schoenen aantrok en de bitcoin omarmde, lijken de andere grote jongens uit de industrie de bitcoin nu ook te ontdekken. Zo accepteert het Amerikaanse tigerdirect.com, 1 van de grootste online electronica shops, sinds vorige week ook Bitcoins en komen er ook geluiden uit de kant van Google. En wat gebeurde er vorige week nog meer allemaal wat bij ons de voorpagina niet gehaald heeft? je kan het lezen in het bitcoin Bulletin van week 4.

Nobelprijswinnaar: 'Bitcoin is een bubbel'

De Amerikaanse econoom en Nobelprijswinnaar Robert Shiller nam deze week deel aan een interessante paneldiscussie over digitale trends op het World Economic Forum in Davos. Bitcoin kwam natuurlijk ook ter sprake en Shiller liet weten dat hij denkt dat Bitcoin een enorme bubbel is. Shiller waarschuwde tevens dat Bitcoin niet de weg vooruit zal zijn voor de economische toekomst. Zijn quote: “It is a bubble, there is no question about it. … It’s just an amazing example of a bubble.”

6 mensen gaan met Bitcoin naar de ruimte

Richard Brandson heeft laten laten doorschemeren dat al 6 personen een ruimtereis hebben betaald in Bitcoin. Zijn bedrijf, Virgin Galactic, liet eind vorig jaar weten dat het betalingen in BTC zou gaan accepteren. Volgens Brandson is Virgin Galatic een bedrijf die naar de toekomst kijkt, net als Bitcoin”. Om 10 minuten gewichtloos in de ruimte door te brengen moet je het equivalent van €250.000 dollar in Bitcoin betalen. Een retourtje ruimte kost dus op moment van schrijven omgerekend zo'n 288 Bitcoin.

Bitcoin is belangrijke vorm van inkomsten voor Wikileaks

WikiLeaks is een website voor klokkenluiders uit overheidsinstellingen en bedrijven om anoniem documenten te kunnen plaatsen of lekken. Ze hebben al heel wat overheden voor het blok gezet en worden op allerlei manieren tegengewerkt, voornamelijk door banken en financiële instellingen die op een gegeven moment geen donaties meer wilden uitkeren aan Wikileaks. Die zijn echter niet meer nodig, want Wikileaks ontvangt de meeste donaties inmiddels via digitale valuta. Uit deze blockchain blijkt dat Wikileaks al zo'n 3855 BTC heeft ontvangen. De huidige waarde hiervan is zo'n 3,5 miljoen dollar. Ook accepteert de website, opgericht door Julian Assange, inmiddels Litecoin:

Inmiddels meer dan 25 miljoen Litecoins in omloop

Het gaat goed met Bitcoin, steeds meer partijen zien de toegevoegde waarde van het protocol en de digitale valuta. Met andere crypto currencies gaat het ook goed, ze profiteren van het succes van Bitcoin, zo ook met Litecoin, het kleine zusje van Bitcoin met een huidige marktkapitalisatie van zo'n $625 miljoen. Waar er bij Bitcoin uiteindelijk 21 miljoen coins kunnen worden gemined, ligt dit aantal bij Litecoin vier keer hoger. Er zullen dus nooit meer dan 84 miljoen Litecoins worden gedolven. Afgelopen week passeerde het aantal Litecoin in omloop de 25 miljoen.

litecoin omloop

5 factoren die de waarde van Bitcoin kunnen beïnvloeden

Deze kwamen we tegen op Amongtech.com, wel een aardig stukje over hoe de waarde van Bitcoin tot stand komt. Dit zijn de belangrijkste 5 factoren. De rest van het artikel is hier te lezen.
1.) Vraag en aanbod
2.) Nieuws, media & vertrouwen gebruikers
3.) Voordelen van een nieuwe valuta
4.) Speculatie
5.) Altcoins

Gepost door Koen Dil, ondernemer en oprichter van Biflatie.nl.

Op Biflatie.nl worden er door verschillende auteurs artikelen geschreven over de economie, de maatschappij en de crisis.

Add comment


Security code
Refresh