Bitcoin Bulletin week 49: De week van China & de koers

on .

bitcoinbulletin  
Vorige week stond bijna geheel in het teken van de koersdaling(en), de koers zakte medio afgelopen week in om daarna vrijdagavond in het diepe te duiken. Tussen 5 december en 7 december zakte de prijs van Bitcoin van ongeveer €800 naar €500, een daling van bijna 50%. Inmiddels is de koers van Bitcoin weer wat opgeveerd. Op moment van schrijven noteert de prijs van Bitcoin rond de €680 op Mtgox. maar er gebeurde afgelopen week uiteraard meer!

Nieuws uit China zorgt voor onrust
Zoals gezegd was er vorige week heel wat activiteit te zien in de koers. Grootste veroorzaker hiervan was waarschijnlijk het nieuws uit China dat financiele instituties aldaar zich niet (meer) mogen bezighouden met Bitcoins. Andere kant van de medaille was wel dat de Chinese regering goedkeuring gaf voor gewone gebruikers om Bitcoins te mogen bezitten en uitgeven. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat dit juist goed nieuws was maar toch zorgde het voor een hoop onrust. We schreven hier vorige week ook over.

Amerikaan koopt een Tesla voor 91.4 BTC

Afgelopen week heeft een man in Florida een Tesla Model S gekocht met Bitcoin. Hij moest op de dag van de transactie 91.4 BTC voor de volledig elektrische sportauto betalen. Op dit moment is 91.4 BTC het equivalent van ruim $76.000. De Tesla stond echter te koop voor $103.000,-. Dit komt natuurlijk door de forse koersval.  Laten we maar hopen dat de eigenaar van de Lamborghini dealership in Newport Beach
 zo slim is geweest om de auto te laten afrekenen met een betalingsprovider zoals bijvoorbeeld Bitpay. Anders zal hij waarschijnlijk wel een "beetje" balen.

Baidu stopt met Bitcoin
De verkoper van de Tesla is mogelijk niet de enige die problemen ondervind van de daling van de prijs van Bitcoin. Door het bericht van de central bank van China en de daaropvolgende forse koersval heeft het Chinese internetbedrijf Baidu ervoor gekozen om geen betalingen in Bitcoins meer te accepteren.

Bitcoin en e-Commerce
Volgens de Amerikaanse bank Bank of America, heeft Bitcoin de potentie om in de toekomst zeer belangrijk te worden als valuta van e-commerce. Bitcoin is volgens BoA een geduchte tegenstander voor de huidige traditionele online betalingsplatformen. Je kan hier het hele statement lezen van Bank of America en Merrill Lynch. Nu rijst bij ons uiteraard wel de vraag waarom een (waarschijnlijk) potentieel slachtoffer van Bitcoin zo positief is over Bitcoin? Wie het weet mag het zeggen.

Er wordt steeds meer met Bitcoin gekocht
Volgens bitpay, een Bitcoin payment processor, wordt er steeds meer gebruik gemaakt van Bitcoin als betalingsmiddel. Hieronder (via Business Insider) kan je een grafiek vinden van de ontwikkeling van het aantal transacties via bitpay. We spraken Tony Gallippi van bitpay eerder tijdens de Bitcoin conferentie in Amsterdam. Hier gaf hij aan dat er (toen) gemiddeld 1 Bitcoin transactie per maand per bedrijf werd gedaan, niet echt een schokkend getal dus. Lezend in hun blog kunnen we ook zien dat er tijdens de zogenaamde Bitcoin friday in 2012 een totaal van 99 transacties werd gedaan via bitpay. We hebben nog een lange weg te gaan dus, maar het is zeker positief dat het aantal transacties blijft stijgen. De onderneming is inmiddels in 4 landen gevestigd, namelijk Amerika, Canada het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

bitpay_trans
Gepost door Koen Dil | Biflatie.nl

Tags: china,

Comments   

# Guest 2013-12-12 21:50
Weet iemand wat er met Fiatleak.com aan de hand is ?
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-10 13:21
Het is wel duidelijk dat de problemen bij Mt Gox een grotere impact op de koers had dan de situatie in China. Na het chinese nieuws was een sterke daling maar daarna weer een stijging. De grote val kwam nadat er problemen waren geconstateerd bij Mt. Gox met de transacties. Omdat dit kort na elkaar was en alleen over China in het nieuws was geweest, lijkt het dat het door het nieuwsbericht kwam.
Reply | Reply with quote | Quote
# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2013-12-11 20:20
Goed punt, ik heb zelf niks gemerkt van de problemen bij Mtgox, ook bijna niks over gehoord/gelezen trouwens.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-09 16:32
Interessant artikel. De koers heeft inderdaad flinke sprongen gemaakt.

www.clevercoin.net
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh