Bitcoin Bulletin week 6: Then they fight you

on .

bitcoinbulletin  
Het was vorige week weer een druk en dramatisch weekje. In Amerika vonden ze het nodig om mensen te arresteren die bitcoins verkochten via localbitcoins.com en in Rusland vonden ze het een goed idee om bitcoin maar helemaal te verbieden. Uiteraard zorgden Mt.Gox en Apple voor het extra vleugje drama . "First they ignore you & then they laugh at you" lijken we gehad te hebben. "Then they fight you" zit er nu aan te komen.

Werkt Apple aan een Bitcoin concurrent?

Apple heeft donderdag 6 februari de blockchain app uit de App Store verwijderd. De blockchain app is een zeer populaire bitcoin wallet die door zo’n 120.000 Apple bezitters werd gedownload. De grote vraag is waarom Apple Bitcoin nu opeens gaan tegenwerken. Is Apple wellicht bezig met de ontwikkeling van een eigen digitale munt? Het was tevens nog de enige bitcoin wallet die in iOS gebruikt kon worden. Blockchain is woedend. Hieronder een video van de oprichter die zijn frustaties uit in een uitzending van CNBC. In de Android omgeving van Google is Blockchain nog wel gewoon beschikbaar. Het lijkt geen slimme zet van Apple, want wereldwijd worden er Apples op verschillende manieren kapot gemaakt.

Lancering Maxcoin verloopt chaotisch

De lancering van de nieuwe cryptocurrency van Max Keiser, genaamd Maxcoin, is niet helemaal zonder problemen verlopen. Eerst zou de nieuwe digitale munt 5 februari worden gelanceerd, maar dit werd uitgesteld tot 6 februari door technische problemen. De crypto community had veel kritiek over de aanpak van Max en door de chaotische start. Hieruit blijkt maar weer eens hoe belangrijk het is om een hechte community achter een munt te hebben. De kans van slagen van een nieuwe digitale munt wordt namelijk mede bepaald door de miners en de community die rond een nieuwe altcoin ontstaat. Bij de nieuwkomer Dogecoin is dat bijvoorbeeld veel beter gelukt.

Rusland wil Bitcoin helemaal verbieden

Waar de centrale bank van Rusland vorige week slechts met een waarschuwing kwam over het gebruik van Bitcoin, lijken de Russische machthebbers nu meteen door te pakken en de digitale valuta te gaan verbieden. In een nieuw bericht wordt namelijk gezegd: 'Bitcoin zou niet door bedrijven en individuen gebruikt moeten worden. Iedereen die een Bitcoin wallet op de computer heeft geïnstalleerd zal door de overheid in de gaten worden gehouden'. De Bulgaarse Bitcoin exchange BTC-E is, in navolging van het bericht, gestopt met alle transactie (storingen en betalingen) in de Russische roebels.

Bitcoin ook aantrekkelijk voor dieven

Omdat Bitcoin steeds bekender wordt en ook door steeds meer mensen wordt gebruikt, stijgt ook het aantal digital dieven die het gemund hebben op de crypto's. De website The Verge sprak met een aantal slachtoffers bij wie allen Bitcoin is gestolen uit de digitale portemonnee. Er zijn duizenden dollars uit de portefeuille verdwenen van Coinbase. Het gaat om een zogenaamde phising attack. Op The Verge laat de eignaar van Coinbase weten: "phishing is something that's ongoing. It happens on every major site on the internet.". Altijd blijven uitkijken dus.

Gepost door Koen Dil, ondernemer en oprichter van Biflatie.nl.
Op Biflatie.nl worden er door verschillende auteurs artikelen geschreven over de economie, de maatschappij en de crisis.

Comments   

# Guest 2014-02-12 11:31
"Is Apple wellicht *bezit met de ontwikkeling"
*bezig

Mooie titel. Doet me denken aan Robbie Williams :lol:
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh