Bitcoin conferentie in amsterdam, 26,27,28 september

on .

bitcoin_europe
U wist het misschien al maar in Amsterdam zal donderdag, t/m zaterdag "Bitcoin Europe" plaatsvinden. Deze conferentie is de eerste op Nederlandse bodem en gericht op Bitcoin en alles wat erbij komt kijken. Op deze 3-daagse bijeenkomst zijn genoeg interessante sprekers te vinden, discussie- panels te volgen en zijn er volop mogelijkheden om te netwerken. De agenda kan je hier bekijken of volg @bitcoineurope voor het laatste nieuws. Coindesk besteedde recent ook al aandacht aan de conferentie in (weer) een uitstekend artikel van vitalik Butterin.

Volgens organisator Moe Levin kan je het zien als een soort 3-daags TED-event maar dan gericht op Bitcoin. Ik ontmoette Moe eerder deze maand op een zonnig terras in Amsterdam waar hij enthousiast vertelde over zijn plannen met deze conferentie. Hij vertelde dat hij graag naar een Bitcoin-conferentie wilde maar dat die er nog niet was en dus heeft hij er zelf maar een georganiseerd. Typisch de can-do houding die ik veel tegenkom in de Bitcoin gemeenschap en ik word er elke keer weer blij van als ik iemand zo enthousiast bezig zie. Hij had het idee om nu eens niet een conferentie te houden met ontelbare presentaties van een uur of meer per stuk. Voor deze conferentie heeft hij getracht om het eens anders aan te pakken. Deze conferentie zal meer gericht op het bij elkaar brengen van mensen en het geven van korte krachtige presentaties. Afgewisseld met discussiepanels over uiteenlopende onderwerpen. 

Voor de conferentie zijn meer dan 40 sprekers gepland zoals bijvoorbeeld Charlie Shrem van de Bitcoin foundation, Tony Galippi van Bitpay, Core developer Jeff Garzik en nog vele anderen. Ook zullen vertegenwoordigers van de Nederlandse en Europese banken hun opwachting maken. In het licht van de recente ontwikkelingen in Duitsland zullen er ook advocaten en regelgevers aanwezig zijn om hier in een panel meer licht op te schijnen.

De conferentie zal gehouden worden in het Rozentheater aan de Rozengracht in Amsterdam, een knusse locatie voor de ongeveer 500 gasten. Tickets zijn beschikbaar voor 150 euro in de bezoekers variant. Deze kaartjes zijn incl wifi, gratis snacks en koffie. Voor 750 euro krijg je een zogenaamd "vendor" ticket. Deze geeft je naast een toegangsbewijs ook de mogelijkheid om jezelf als bedrijf te presenteren.

Bitcoinspot.nl zal ook aanwezig zijn tijdens de conferentie en uitgebreid verslag doen bij terugkomst. Maar buiten dat zal de gehele conferentie te zien zijn via een live-stream, u hoeft dus niets te missen!

Gepost door roland.
 

Add comment


Security code
Refresh