Bitcoin lobbygroep opgericht in Amerika: De Blockchain Association

on .

Bitcoin lobbygroep blockchain association  
De belangen van Bitcoin en andere cryptocurrencies worden nu ook in Amerika verdedigd door een lobbygroep: de Blockchain Association. De grootste crypto-bedrijven in het land bundelen hun krachten in de groep, zodat ze de politiek in Washington DC kunnen beïnvloeden. Onder meer Coinbase, Circle (welke recent crypto-exchange Poloniex heeft overgenomen), Digital Currency Group en Polychain Capital zullen zich verenigen in de belangenorganisatie. Duidelijk is dat investeerders nog veel vetrouwen in Bitcoin hebben.

Wat is de Blockchain Association?

De Blockchain Association stelt zichzelf tot doel om de belangrijkste lobbygroep te worden van de cryptocurrency-industrie. De organisatie ziet zichzelf als de stem van crypto-bedrijven die willen samenwerken met de overheid, in plaats van deze tegen te werken. Het zal dus wel even wennen zijn voor de overheid dat een industrie die decentraal geld tracht te introduceren, nu opeens zo nauw wil samenwerken met hetgeen waar ze zich zo sterk tegen afzette.

"De Blockchain Association is een poging om de belangrijkste bedrijven in de crypto-industrie samen te brengen en om de krachten te bundelen. Hierdoor weten beleidsmakers dat de grote crypto-bedrijven een reguleringskader verwelkomen," zegt Mike Lempres, woordvoerder juridische zaken bij Coinbase. “We zijn geen bedrijven die het systeem omver proberen te gooien, maar proberen een juridisch framework en adequate regulering in te bouwen in het systeem, waardoor er meer vertrouwen komt in de industrie als geheel."

Wat doet een Bitcoin lobbygroep?

Uiteraard gaat het ook binnen de crypto-lobbygroep volledig om het beïnvloeden van beleidsvorming binnen de Amerikaanse federale overheid. Net als andere multinationals, zullen ook bedrijven als Coinbase proberen om aan te pappen met mensen in de Senaat en het Congres om de politieke beleidsvoering aan te passen in hun voordeel.

De gigantische groep consumenten en investeerders beschermen, ook dat is een doel wat hoog op de agenda staat binnen de Bitcoin lobbygroep. Eén van de eerste prioriteiten van de samenwerking is namelijk het aanpakken van witwassen en fraude. Ook staat de manier waarop crypto's worden belast door de IRS (de Amerikaanse belastingdienst) hoog op de agenda. Wanneer dit soort regels versoepelen, kan het voor veel mensen financieel aantrekkelijker worden om geld in Bitcoin en verschillende altcoins te steken.

Pappen en nathouden

Het eerste succesje van de lobbygroep is al binnen: de ervaren Republikeinse lobbyist Kristin Smith, medewerker in het Amerikaanse Congres zal aan de slag gaan voor de crypto-lobbyindustrie. Ze zal voorlopig de leiding nemen over de ins en outs van de politieke strategie.

Het zal flink aanpoten worden om alle congresleden en senaatzetels te introduceren in de wereld van cryptocurrencies. Ook voor economisch aangelegde politici kan het concept Bitcoin nog wel eens ingewikkeld zijn, zo zagen we bijvoorbeeld ook al bij onze eigen Tweede Kamerleden.

Ons advies aan de lobbygroep: pappen en nathouden, dan kan je vanzelf je invloed afkopen. Kijk maar naar bedrijven als Shell of Unilever, die lukt het ook om de dividentbelasting af te schaffen. Wat hier in het klein gebeurd, dat doen ze in Amerika uiteraard op grote schaal. En nu ook crypto's die stap nemen, is er geen weg meer terug: politieke invloed kopen is dé manier om regulering in je voordeel om te buigen.

 

Gepost door Arnold - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: blockchain, regulering, Bitcoin lobby

Add comment


Security code
Refresh