Bitcoins accepteren zonder risico.

on .

Betalen met bitcoins bij de waag
Sinds vorige week is het mogelijk om van een biertje of een kop koffie te genieten bij Café "De Waag" in Delft door met Bitcoins te betalen. Zoals je kan zien in deze video van Omproep West, gebruikt dit cafe de diensten van Bitbank.
Door een website te gebruiken die door Bitbank is ontwikkeld, kan het café bitcoins accepteren voor hun producten en diensten. Door de QR-code te scannen met je smartphone kun je makkelijk met een bitcoin wallet applicatie betalen.

Het café in Delft hoeft zich geen zorgen te maken over eventuele instabiliteit in de koers van bitcoins. Want de diensten die Bitbank aanbiedt zijn als volgt:
Een zaak of webshop kan nu Bitcoins accepteren als betaalmiddel en Bitbank zal de transactie verwerken met de API die ze hebben ontwikkeld.  Een API maakt het mogelijk voor andere programmeurs om verder te bouwen op de Bitcoin-software die Bitbank ontwikkeld heeft. De API is toe te passen met een IOS applicatie, Android applicatie of op een webshop. Door de koers van Bitcoins per euro vast te leggen via een Bitcoin wisselaar zoals Mt. Gox, wordt de prijs in euro’s meteen omgerekend naar de correcte marktwaarde van Bitcoins per euro op het moment van de transactie. Bitbank maakt het geld over in euro’s naar de rekening van de verkoper binnen een week na betaling. De verkoper is dus tot op zekere hoogte verzekerd tegen eventuele instabiliteit in de koers van bitcoins. Dus is er ook minder risico voor de verkoper die bitcoins accepteert als betaalmiddel. Bij Bitbank kan men ook Bitcoins veilig bewaren in een "Bitcoin Kluis". "Bitbank kan uw Bitcoin vermogen voor lange tijd bewaren door dit offline op te slaan (koude opslag). Uw tegoed is dan beschermd tegen digitale inbraak". En je kunt je euro’s omwisselen naar Bitcoins via Bitonic of Bitbank.

Door deze innovatie is het nu mogelijk dat een zaak of webshop op de internationale markt kan concurreren door bitcoins te accepteren als alternatief betaalmiddel. Bijvoorbeeld iemand uit Zuid Afrika of Alaska kan met Bitcoins voor producten of diensten betalen, en binnen een week wordt het geld over gemaakt op de bankrekening van de verkoper.
Niet alleen in Nederland maar ook in New York City is het Bitcoin fenomeen zich snel aan het uitbreiden. Bij de bar “EVR” in NYC kan men ook met Bitcoins betalen voor een biertje. Deze bar maakt gebruik van het bedrijf Bitpay dat een vergelijkbare dienst geeft als Bitbank. Hier is een reportage te zien : Fox Business Interview.
Dus waarom zou je niet bitcoins willen accepteren als een alternatief betaalmiddel naast IDeal, creditcards of contant? Stel je maar voor hoeveel meer klanten dan voor uw diensten of producten kunnen betalen door een betaalmiddel te accepteren dat geen grenzen kent en steeds meer in opkomst is. 

Onthulling : Op het moment van het schrijven van dit artikel heb ik geen contact gehad met de oprichters van Bitbank. Zelf ben ik eigenaar van Bitcoins en heb hier hele goeie ervaringen mee vandaar dat ik dit artikel wil delen met andere mensen om interesse te wekken en de mogelijkheden te laten zien die er zijn met Bitcoins.

David Britt
awipabritt@gmail.com
@canivatibitaveg

Add comment


Security code
Refresh