Een fijne use case: Faxen met bitcoins via bitcoinfax.net

on .

Een fijne use case: Faxen met bitcoins via bitcoinfax.net  
Waar ik blij van wordt zijn Bitcoin use-cases, of in gewoon nederlands: manieren waarop je bitcoin kan gebruiken om alledaagse dingen mee te doen. Zoals faxen bijvoorbeeld wat je nu kan doen met Bitcoin via bitcoinfax.net. Het idee is simpel, voer een faxnummer in, upload een pdf, betaal een klein bedrag in bitcoin en voila, je fax wordt verzonden. Voor die zeldzame gevallen dat ik een fax moet versturen is het voor mij in ieder geval een uitkomst.

Ik ben namelijk in het dagelijks leven werkzaam in de IT-Business en 1 van de toch redelijk antieke zaken waar ik nog zo nu en dan mee te maken krijg zijn de fax-apparaten. Geliefd om hun betrouwbaarheid, gehaat om hun incompatibiliteit met alles wat digitaal is. En wat de zaak nog erger maakt: als je een inkomende faxlijn wil testen komt het er vaak op neer dat je een collega moet gaan bellen die dan weer naar een fax-apparaat moet lopen om je een fax te sturen. Kortom: vervelend. Bitcoinfax.net maakte het laatst voor mij mogelijk om zelf even een testfax te sturen toen ik niemand kon bereiken om mij te helpen. Ga ik het vaak gebruiken? nee waarschijnlijk niet. Vind ik het een praktische & handige toepassing van Bitcoin? dat zeker!

Een fax versturen via bitcoinfax.net

Dit soort diensten zijn wat mij betreft bij uitstek geschikt voor Bitcoin. Ten eerste zijn de berekende bedragen zo klein dat het voor ideal/creditcard/paypal niet haalbaar is. Ten tweede is dit weer zo'n typische "push" transactie waar Bitcoin bekend om staat. Je hoeft geen persoonsgegevens in te vullen, geen accounts aan te maken, niet te wachten, gewoon scannen, betalen, klaar. En als extra bonus kan je nu ook nog eenvoudig anoniem een fax versturen, geen idee of iemand daar behoefte aan heeft, maar toch.

Mocht je zelf ook goede/bijzondere/vreemde use cases van Bitcoin in het wild tegenkomen, dan hoor ik het graag.

Gepost door Roland de Goeij

Comments   

# Guest 2015-06-12 16:08
Leuke toepassing. Al doet het plaatje eerder het omgekeerde vermoeden: send Bitcoin with faxes ;-)

Maar wederom een mooi voorbeeldje van hoe Bitcoin in de praktijk kan worden gebruikt!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-05-26 23:36
Dit is het zeker, al gebruikt. :-)
Maar heb nog een goeie...
http://bitcoindial.com/
Om te bellen, zeker interessant als je naar buitenland
belt.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh