Eenprettiggesprek.com maakt gebruik van de kracht en het gemak van Bitcoin

on .

Eenprettiggesprek.com maakt gebruik van de kracht en het gemak van Bitcoin  
Zoals jullie misschien al wisten kan je zelf je winkel of webshop aanmelden zodat je op de lijst van Bitcoin-acceptanten komt te staan. Zo kregen we laatst ook de aanmelding binnen van de site eenprettiggesprek.com en dit nu weer zo'n typisch voorbeeld van de kracht van Bitcoin. Het idee is simpel: zet een grote verzameling uitstekende interviews van Theo van Gogh met fascinerende gasten op een site en laat mensen betalen om ze te kunnen kijken. Maar betalen doe je lekker simpel met Bitcoin, geen gedoe met creditcards, ideal of wachtwoorden die je allang weer vergeten bent. Gewoon kiezen, qr-code scannen, betalen, kijken.

Zo heb ik ondertussen al een aantal fascinerende interviews zitten kijken met Pim Fortuyn en daarvoor heb ik per stuk betaald met Bitcoin. Nou snap ik dat er een hele generatie mensen aan het opgroeien is die denkt dat alles op het internet gratis is maar daar komen we denk ik langzaam aan op terug. Ook ikzelf ben onderhand wel klaar met de zogenaamde knip-en-plak journalistiek en alle gratis nieuwsgeving van het metro-en-spits nivo. Nee mensen, voor goede content moet je gewoon betalen en dat is helemaal niet erg.


En als je dan toch moet betalen doe ik dat het liefste met cash en in dit geval dus digitale cash, Bitcoin. Simpel, snel en zonder het achterlaten van persoonlijke informatie. Niet dat ik perse iets te verbergen heb maar ik ben vast niet de enige die het onzin vindt dat hij op zich op bijna elke website moet registreren en een hoop persoonlijke info moet achterlaten. Je groenteman vraagt toch ook niet om je naam en email-adres? juist.

Puntje van verbetering is wel dat de site gebruikt maakt van reelhouse.org voor het tonen en afrekenen van de video's. En reelhouse vraagt om? juist een email adres en wachtwoord. Gelukkig kan je als je wilt gewoon per video betalen en een fictief email-adres invullen en dan werkt het ook prima. Je kan op de site ook voor 1 euro(!) 2 dagen toegang krijgen en dan is het uiteraard wel handig als je weer aan kan melden. Het zou dus fijn zijn als reelhouse niet om een gebruikersnaam en wachtwoord vraagt als je een eenmalige aankoop doet.

Ik zou zeggen: kijken dus! De gesprekken zijn destijds uitgezonden op het Open Kanaal van SALTO en bij een hele reeks van andere televisiezenders. In negen jaar tijd zijn 328 gesprekken opgenomen. Op de site van eenprettiggesprek.com kan je alle interviews bekijken en DVD's bestellen.

Gepost door Roland de Goeij

Tags: acceptatie,

Add comment


Security code
Refresh