Eerste Bitcoin Hedge fund gelanceerd

on .

logo_w34  
Sinds Bitcoin uit de anonimiteit begon te treden, zijn investeerders op zoek naar een manier om op een legale manier te kunnen investeren in bitcoin. Het in malta gebaseerde hedge fonds Exante Ltd lijkt hiervoor de oplossing te bieden met hun Bitcoin Fund. Exante had het fonds al in 2012 aangekondigd maar er nog niet veel ruchtbaarheid aan gegeven. Nu er meer aandacht voor begint te komen hebben ze toch de publiciteit gezocht.

Hoewel iedereen in principe Bitcoins kan kopen en bewaren zijn investeerders, door de voorwaarden in hun charter, beperkt in de type zaken waarin ze mogen investeren. Exante's Bitcoin fonds maakt het mogelijk voor institutionele beleggers en gefortuneerde individuen om de bruisende bitcoin-markt te betreden met een gelicenseerd beleggingsvehikel en dit is een innovatieve ontwikkeling. Het fonds wordt gereguleerd door de financiele autoriteit van Malta en biedt het fonds aan met een minimale inleg van 100.000 dollar en vooruitbetaling van de abonnementskosten van een half procent van de inleg. Beleggers en personen uit de VS zullen voorlopig niet in staat zijn om te beleggen in het fonds, dit komt doordat Exante voorlopig niet bereid en in staat is om te voldoen aan alle gecompliceerde regelgeving die daarvoor vereist is.

Het 60 koppige team van Exante opereert vanuit Malta, Singapore en Rusland. Het Bitcoin sub-fonds is geregistreerd in Malta en ontvangt zijn fondsen via Citibank in Londen. Het fonds beheert momenteel een portefeuille van 2.5 miljoen euro en maakt gebruik van hoogstaande beveiligingsmethodes om de, bij hun opgeslagen bitcoins, te beveiligen. Zo worden onder andere alle private keys bewaard in drievoudige truecrypt containers en worden alle wachtwoorden van de containers weer in drie delen opgesplitst en met de private keys in een kluis bewaard op verschillende geografische locaties volgens het secret sharing principe.

Anatoliy Knyazev van Exante vertelt: "Ik hoop dat ons fonds het eerste fonds zal zijn dat volledig gebruik gaat maken van alle voordelen van bitcoin. We zijn het eerste fonds dat investeert in deze economie van de volgende generatie. In 2011 werd er 500 miljard in transacties geregistreerd op het internet en om succesvol te zijn geloven wij dat je gebruik moet maken van de nieuwste technologien. Bitcoin, gebaseerd op bestaande en nieuwe technologieen is wat ons betreft een perfecte aanvulling op de traditionele betalingsmethoden."

Bron: http://www.forbes.com/sites/jonmatonis/2013/03/08/first-bitcoin-hedge-fund-launches-from-malta/

Add comment


Security code
Refresh