Eindelijk een lokale bitcoin wallet voor de iphone: Coinpocket

on .

Coinpocket  
We berichtten laatst al dat Apple de deur open gezet leek te hebben voor Bitcoin-apps en zowaar: eindelijk een lokale bitcoin wallet voor de Iphone. Coinpocket is (voor zover ik weet) de eerste lokale bitcoin wallet voor IOS die je nu vrij kan installeren. Na wat korte tests ben ik erg tevreden, alle functies die je wil hebben zitten erin. Enige nadeel wat mij betreft is dat de wallet alleen draait op IOS 7, dus eerst even upgraden.Coinpocket kon je uberhaupt al gebruiken via de browser maar dit is nu dus een echte versie voor op je Iphone. De GUI ziet er iets anders uit dan de webversie en het grote voordeel is dat er nu een goed werkende qrcode scanner in verwerkt zit. Iets waar ik met alle voorgaande webwallets vaak problemen mee had. Zoals gezegd moest ik dus eerst ik moest mijn Iphone upgraden om de wallet te kunnen draaien en dat is dus exit Jailbreak en alle bijbehorende handige app-jes. Maar ik vond het de moeite wel waard om nu eindelijk een lokale wallet te hebben op mijn Iphone.

De wallet heeft alle basisfuncties waarvan je hoopt dat ze erin zitten, je kan qr-codes scannen, private keys importeren en exporteren en kiezen uit verschillende bronnen voor de koers. Helaas zit bitcoin-average daar niet bij en biedt de app nu nog alleen ondersteuning voor dollars. Laten we hopen dat de volgende versie die zaken gaat oplossen. Ik heb in ieder geval de developer er vast even over gemaild. Wat wel opviel is dat inkomende transacties pas te zien zijn na 1 bevestiging. Dit maakt de wallet dan weer minder bruikbaar voor bijvoorbeeld: je biertje laten betalen in de kroeg. De uitgaande transacties gebruiken allemaal standaard 0.0001 btc miners fee en worden pas gestuurd als je het, bij installatie opgegeven wachtwoord, hebt opgegeven.

Installeren is zo simpel als even "coinpocket" zoeken in de app store, wachtwoord opgeven bij de 1e keer opstarten en je kan aan de slag.

Kortom: Prima laagdrempelige app voor je bitcoin-kleingeld. Toch wel een kleine waarschuwing: De developer van de app is geen grote bekende en voorzichtigheid is altijd geboden met dit soort nieuwe apps, bewaar er niet te veel op. Maar nu Apple de deuren eenmaal heeft opengezet zullen we waarschijnlijk nog veel meer van deze apps gaan zien.

Gepost door Roland de Goeij

Comments   

# Guest 2014-06-18 10:48
Klinkt als een verbetering voor Bitcoin, maar het zal op korte termijn wel niet zo veel uitmaken. Ik denk dat Bitcoin in eerste instantie zal aanslaan bij mensen die een sterke behoefte hebben aan vrijheid, en die mensen zullen niet zo snel een iPhone hebben, waar alles wat je doet en kunt doen de goedkeuring van Apple vereist.

Ik ken genoeg mensen die (nog) geen Bitcoin gebruiken(*), maar wel om deze reden Android verkiezen boven de iPhone.

(*) Kan ook zijn dat ze dat niet aan mij toegeven. Ik sta wel bekend als een "early adopter", en toegeven dat je nu ook bitcoins hebt staat natuurlijk gelijk aan toegeven dat ik al die tijd gelijk had :lol:
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh