Gaat gaming-gigant Steam Bitcoin accepteren?

on .

Gaat gaming-gigant Steam Bitcoin accepteren?  
Een weekje geleden kreeg ik een whatsapp van mijn neefje, hij wilde weten hoe hij een Bitcoin wallet moest aanmaken. Wetende dat mijn neefje (van 16) nooit interesse had getoond in bitcoins wilde ik graag weten waarom hij toch een bitcoinwallet wilde aanmaken. Het bleek dat hij zogenaamde skins wilde verkopen voor de game Counterstrike. En blijkbaar accepteert de Site Opskins nu bitcoins en mooier nog: ze betalen er ook nog in uit! 

Je zal nu misschien denken, wat heeft dit met steam te maken? Nou het volgende: Vandaag kwam namelijk het gerucht naar buiten dat game-gigant Steam bitcoins gaat accepteren. Blijkbaar waren er wat stukjes van de nieuwe beta client gelekt waarin verwijzingen zitten naar het accepteren van Bitcoin. Als we het lek mogen  geloven dan lijkt het er ook op dat de bitcoins geaccepteerd gaan worden via bitpay waardoor steam risicoloos de bitcoins kan omzetten in Dollars. Hiermee ook geen last hebbende van een eventueel fluctuerende bitcoin koers.

Dit is, wat mij betreft, de manier waarop nieuwe technologie geaccepteert wordt. Niet omdat het voldoet aan allerlei morele of technologische maatstaven maar simpelweg omdat het een behoefte vervult. In dit geval de behoefte van mijn neefje om eenvoudig, laagdrempelig en vrijwillig transacties te kunnen doen met mensen van over heel de wereld. En niet minder belangrijk: hij heeft er geen bankrekening voor nodig, geen identificatie, hoeft niet akkoord te gaan met ingewikkelde & onbegrijpelijke voorwaarden. Dit is waarom ik blijf geloven dat Bitcoin of een andere cryptocurrency wel moet slagen. Jongeren van nu zijn opgegroeid met het idee en de ervaring dat ze via internet bijna alles eenvoudig kunnen doen, delen en maken. Het enige puzzelstukje wat nog ontbreekt is een manier om elkaar eenvoudig te kunnen betalen. En dat is wat Bitcoin mogelijk maakt.

En als je als counterstrike speler je zojuist gemaakte winst weer kan uitgeven bij de Steam shop? A match made in heaven zouden de engelsen zeggen.

Gepost door Roland de Goeij

Add comment


Security code
Refresh