In deze Corona tijden zijn er veel veranderingen gaande. Niet alleen voor ons dagelijkse leven is er veel veranderd. Ook de centrale banken zijn massaal geld gaan bijdrukken om de economische problemen te bekostigen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de economie op de lange termijn. Naar schatting is er sinds februari zelfs 3,9 biljoen bijgedrukt, ongeveer 6,6% van de globale economische productie.
Veel investeerders zijn daarom op zoek naar een hedge tegen de inflatie die hieruit voort kan komen. Hedge Fund manager Paul Tudor Jones zegt dat Bitcoin zijn beste optie hiervoor is.
“The best profit-maximizing strategy is to own the fastest horse, If I am forced to forecast, my bet is it will be Bitcoin.”
Eerste grote hedge fund
Voor Hedge fund managers is Bitcoin nooit een echte optie geweest, tot nu dus. Tudor Jones en zijn Tudor BVI fonds is de eerste grote partij die Bitcoin gebruiken als Hedge. Tudor Jones heeft gezegd dat zijn fonds een laag, enkel percentage in Bitcoin Futures mag stoppen.
Dit lijkt misschien niet zoveel maar met ruim 22 miljard in het fonds is dit al snel een gigantisch bedrag. Met 1% zit je al snel op een bedrag van 220 miljoen.
The Great Monetary Inflation
Jones noemt de periode waarin we ons nu bevinden uitzonderlijk. De 65 jarige investeerder doet al lang mee in de wereld van investeren maar heeft de huidige snelheid van het bijdrukken van geld nog nooit meegemaakt.
“It has happened globally with such speed that even a market veteran like myself was left speechless, We are witnessing the Great Monetary Inflation — an unprecedented expansion of every form of money unlike anything the developed world has ever seen.”
Jones ziet dan ook een groeiende rol voor Bitcoin als het gaat om Hedgen. Het is overigens niet de eerste keer dat de investeerder Bitcoin gekocht heeft. In 2017 heeft de investeerder zijn geld als eens verdubbeld toen de BTC koers op $20.000 stond. Toen zag Jones het meer als een tijdelijke investering, maar heeft het sindsdien geclassificeerd als een ‘Store of Value’. Hij noemt koopkracht, vertrouwen, liquiditeit en draagbaarheid als de belangrijkste factoren.

Digitalisering van de currency
Door het Coronavirus is de digitalisering van valuta weer een hot item. Centrale banken praten over een eigen digitale munt en het wordt duidelijk dat cash geld een ‘goede’ manier is om bijvoorbeeld virussen over te dragen. Door het Coronavirus is deze ontwikkeling in een stroomversnelling gekomen en Jones ziet dit dan ook als een goed argument voor Bitcoin.
Verwachting voor na de crisis
Jones verwacht niet dat centrale banken al dit ‘nieuwe geld’ zomaar terug kunnen krijgen door bijvoorbeeld hoge rentes na de crisis. Inflatie lijkt dan ook onvermijdelijk en bedrijven en overheden zullen nog dieper in de schulden komen.
Bitcoin doet Jones dan ook denken aan goud in de begindagen van zijn carrière. Dit was in een tijd dat het we net van de goudstandaard afgestapt waren en geld voor het eerst ‘zomaar’ bij gedrukt kon worden. Goud was toen een goede store of value.