Help het Bitcoin netwerk, draai een full node!

on .

Help het Bitcoin netwerk, draai een full node!  
Bitcoin is een peer-to-peer netwerk en dat betekent dat er zogenaamde peers (deelnemers) nodig zijn om het netwerk draaiende te houden. Jij kan het netwerk helpen door een zogenaamde full-node te draaien. Een full node valideert onder andere Bitcoin-transacties en houdt het netwerk decentraal. op Bitcoin.nl staat nu een goed artikel welke ingaat op de theorie achter het draaien van een full node. Op bitcoin.org staat ook een uitgebreide handleiding voor het zelf draaien van een full node op windows mac of linux.

Een pre-installed full node kopen

Mocht je graag een full node willen draaien maar heb je geen tijd/zin om er zelf 1 te installeren dan is er ook de Bitseed. De Bitseed is een kleine computer waarop de bitcoin software al is geinstalleerd. Je hoeft de bitseed alleen maar aan te sluiten op stroom en netwerk en je bent klaar.

Zelf een full node draaien met Linux.

Heb je zelf nog een oude computer staan en ben je een beetje handig, dan kan je die computer her-installeren als een full node. Wij hebben, alweer een aantal jaar geleden, hier een uitgebreide handleiding voor gemaakt. In deze handleiding kan je lezen hoe je de machine kan installeren met Lubuntu Linux en hoe je daarna de Bitcoin software installeert en configureert. Mocht je er niet uitkomen dan kan je altijd bij ons aankloppen voor hulp.

Uitleg door Jimmy Song

Voor wat meer uitleg komt deze video van Jimmy Song ook goed van pas. Hij legt uit wat een full node is en wat de opties zijn om er zelf 1 te draaien.


Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Comments   

# Guest 2018-02-19 11:22
Leuk om hieraan mee te werken, maar krijg je er nog iets voor terug?
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2018-02-19 11:34
Je krijgt er geen financiele vergoeding voor oid. Dan zal je moeten gaan minen. Echter je krijgt er wel een globaal decentraal betalingsnetwer k voor terug waarop jij de baas bent over je eigen geld.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2018-02-17 09:30
Hoi,

Kunnen jullie een image klaar zetten voor een raspberry pi?
Op die manier wordt de drempel om een full node te draaien nog lager.
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2018-02-18 23:45
Ik ben zelf niet zo van images. Liever zelf installeren das veiliger. zie bijvoorbeeld: http://www.raspberrypifullnode.com/
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh