ING: 1 op de 3 Europeanen denkt dat de Bitcoin koers het komende jaar zal stijgen

on .

ING: 1 op de 3 Europeanen denkt dat de Bitcoin koers het komende jaar zal stijgen  
De ING heeft in maart 2018 een internationaal onderzoek laten uitvoeren om te kijken hoe mensen aankijken tegen cryptocurrencies zoals Bitcoin. Ondanks de flinke koersdaling van de afgelopen tijd denkt toch meer dan 30% van de Europeanen dat cryptocurrency de toekomst is van online betalen. Verder heeft ongeveer 10% van de ondervraagden daadwerkelijk digitale munten in hun bezit en geeft 25% aan dat ze van plan zijn om te gaan kopen. Wat ik niet had verwacht is dat Nederland juist niet opvalt.

Nederland valt niet op.

Nederlanders zitten bijna op elk onderwerp onder het Europese gemiddelde. Dan kan je bijvoorbeeld denken aan bekendheid met crypto (55%), bezit (7%) of het geloof in een koersstijging (17%). Nederlanders zitten wel in de top wat betreft het aangeven dat ze nooit in Cryptovaluta zullen investeren (44%).

Het rapport schetst wat mij betreft een beeld van Nederlanders als voorzichtige mensen. Bij de vraag of de koers van Bitcoin het komende jaar zal stijgen zitten Nederlanders met 17% een flink stuk onder het Europese gemiddelde van 35%. Alleen Luxemburg heeft minder vertrouwen op dit gebied.

Ik had eerijk gezegd verwacht dat nederland wat beter uit de verf zou komen want deze cijfers lijken staan in contrast met de cryptocurrency-activiteit die je ziet in Nederland. Dan kan je denken het aantal full-nodes wat hier gedraaid wordt, de plaatsen waar je cryptovaluta uit kan geven en de hoeveelheid bijeenkomsten die in Nederland gehouden wordt.

Opvallend: Crytovaluta bekendheid is bijna gelijk onder ouderen en jongeren.
Opvallend: Cryptovaluta bekendheid is bijna gelijk onder ouderen en jongeren.

Crytocurrency in Europa

Op Europees nivo gezien heeft 66% van de bevolking van cryptocurrency gehoord en bezit 9% daadwerkelijk een of andere cryptomunt. 35% van de Europeanen denkt dat cryptocurrency de toekomst is.

Als je ziet dat dit onderzoek is gedaan in Maart, op een moment dus dat de koers gehalveerd was van het hoogtepunt van 16000 euro, dan vind ik dat nog best veel. Het geeft waarschijnlijk aan dat mensen verder kunnen kijken dan de prijs alleen en deze nieuwe technologie op waarde schatten.

Europa: de cijfers
- Cryptocurrency in Europa: de cijfers

Niet zonder risico

Iedereen is het wel over één punt eens: Bitcoin is de meest risicovolle belegging vergeleken met de aandelenmarkt, goud, staatsobligaties en vastgoed. In het verlengde daarvan ziet de gemiddelde Europeaan Bitcoin meer als een betaalmiddel dan als een veilige investering voor de lange termijn. Leuk detail is dat degenen die Bitcoin bezitten minder geneigd zijn om het uit te geven dan niet bezitters. Dat noemen wij dus HODLers.

Bekend maar niet persé bemind.

Het rapport lezende kan je concluderen dat bijna iedereen bekend is met cryptovaluta maar dat weinig mensen het daadwerkelijk bezitten. Ook zijn mensen voorzichtig en dat is niet raar als je kijkt naar de extreme volatiliteit van het afgelopen jaar.

Al met al een interessant rapport met een schat aan informatie. Het rapport maakt deel uit van de ING International Surveys waarin wordt onderzocht hoe mensen geld uitgeven, sparen en investeren. Alle rapporten kan je vinden op www.ezonomics.com/iis.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh