Jumbo-afperser eist bitcoins

on .

Er is altijd wel wat aan de hand in supermarktland. Is er geen supermarktoorlog dan wordt er wel weer eentje afgeperst. Wat dit geval speciaal maakt is dat de afperser ervoor gekozen heeft om het "losgeld" in bitcoins te ontvangen. Daarom vandaag opeens veel media aandacht voor de Bitcoin. Het is uiteraard het soort oppervlakkige berichtgeving dat we gewend zijn van onze vrienden journalisten. Als ze even op bitcoinspot.nl hadden gekeken hadden ze kunnen zien dat je op steeds meer plaatsen in Nederland je bitcoins kan uitgeven en dat de koers van Bitcoin niet gestart is bij 800 Euro. Maar toch: ze hebben tegenwoordig al wel door dat Bitcoin niet anoniem is dus we gaan vooruit.

Zoals we laatst al besproken heb je met Bitcoin voor losgeld geen zak met biljetten meer nodig. Maar als losgeld zijn bitcoins uiterst onpraktisch omdat een Bitcoin tot in de oneindigheid gevolgd kan worden. Een beetje slimme computernerd weet via allerlei altcoins echter vast wel een oplossing hiervoor te verzinnen.

Elke baanbrekende technologie wordt gebruikt door alle delen van de maatschappij en onder de eerste gebruikers vindt je helaas vaak criminelen. Maar we verbieden ook geen hamers omdat je er iemand mee kan doodslaan en geen vlieguigen omdat sommigen worden gebruikt om bommen mee te gooien dus laten we objectief proberen te blijven.

Mocht je de politie willen helpen met het onderzoek dan kan je hier kijken.


Gepost door Roland de Goeij

Tags: bitcoin

Comments   

# Guest 2015-08-14 20:12
Duidelijk is dit nepbericht weer opgezet door de elite(bankiers) die de Bitcoin in een kwaad daglicht willen zetten. Hoe duidelijk kan het zijn. Alleen pizza's bestellen met Bitcoin. De dader is tussen de 20 en 40 jaar oud. etc etc... Kom op! wie gaat er nou losgeld eisen in Bitcoins tijdens afpersen. Wordt wakker mensen!!! DIT IS NEP! TRAP ER NIET IN!
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh