Koersupdate: Bitcoin prijs daalt meer dan 20% in 3 dagen

on .

btc down  
Aan de rally van de afgelopen weken kwam donderdag (tijdelijk?) een abrupt einde. De Bitcoin-koers ging binnen 3 dagen, van het hoogtepunt van 1084 euro, met 21% naar beneden naar 775 euro. Ook wij bij Bitcoinspot.nl vragen ons weer af waarom. Winstnemingen zijn waarschijnlijk een grote factor. Met andere woorden: mensen die de afgelopen maanden Bitcoin gekocht hebben vonden het nu een mooi moment om wat winst te pakken en verkochten hun bitcoins. Ook was er weer het jaarlijkse "China gaat Bitcoin verbieden" gerucht wat daarna weer traditioneel ontkracht werd.

Naast deze factoren las ik een interessant artikel welke stelt dat de prijsdaling te maken heeft met het feit dat de Chinese Yuan het de afgelopen dagen goed deed. Aangezien de meeste handel uit China komt zou dit een grote invloed kunnen hebben op de Bitcoin prijs.

Kortom: Bitcoin is niet voor de mensen met een zwakke maag. Verwacht maar veel meer volatiliteit de komende jaren. Dit verandert wat mij betreft ook niks aan het potentieel op de lange termijn dus ik maak me eerlijk gezegd geen zorgen.

Chris Dunn heeft trouwens een mooie video gemaakt over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen en beleggen in Bitcoin in het algemeen. Aanrader voor iedereen die erover denkt om te beleggen in Bitcoin. "The market takes the stairs up and the elevator down".


Gepost door webmaster.

Tags: koers,

Add comment


Security code
Refresh