Nederlandse bitcoin exchange bl3p opent binnenkort zijn deuren

on .

Nederlands bitcoin exchange bl3p open binnenkort zijn deuren  
Het Nederlandse bitcoinbedrijf Bitonic is druk bezig een Europees handelsplatform voor bitcoins op te zetten via de website www.bl3p.com. Bitonic is vooral bekend van het aanbieden en inkopen van bitcoins. Met een eigen exchange wilt het handelsplatform bitcoin gebruikers nu ook in staat stellen onderling in de virtuele munt te handelen. In 2012 begonnen drie vrienden met succes het bedrijf Bitonic om op een eenvoudige manier bitcoins aan te kunnen bieden aan bitcoin gebruikers

Robert de Waard, een van de drie oprichters, vertelde “Wij hebben zelf ervaren hoe lastig het destijds was om aan bitcoins te komen. Door een koppeling te maken met het Nederlandse betaalsysteem iDeal konden we het heel eenvoudig maken voor Nederlanders om bitcoins te kopen”.

De meeste handel vind momenteel plaats via BTC-e, bitstamp, Mt. Gox en BTC China. Dit zijn stuk voor stuk grote beurzen waar de volume de laatste 30 dagen varieerde tussen de 5 en 25 miljoen euro. Op de vraag waar Bitonic het verschil kan maken antwoordde Bitonic: “De bekendste exchange, MtGox, kampt al maanden met betalingsproblemen. Een andere grote beurs, waar wij zelf ook zaken mee doen, zit bij een Sloveense bank. Er zijn al meerdere exchanges gesloten omdat zij niet voldeden aan regelgeving. Waar wij het verschil maken is dat wij als eerste bitcoin exchange wél volledig zullen voldoen aan Europese regelgeving. Een groot voordeel voor Nederlandse gebruikers zal ook zijn dat het ook mogelijk wordt om geld te storten via iDeal.

De exchange van Bitonic draagt de codenaam “Bl3p”. De exchange gaat open voor publiek als de vergunning rond is. Bedrijven kunnen wel binnenkort al handelen. Ze geven geen invites weg.

Onze exchange 

Gepost door Marco Wetering

Tags: bitcoin Bitonic, bl3p,

Comments   

# Guest 2014-01-30 15:50
Ik vraag me toch af ... hoe komen jullie nou op de naam BL3p? :P
Groetjes,
L3p
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-24 07:35
Misschien dat CleverCoin op een shared hosting omgeving daait en https connecties biedt via een 'self-signed' certificaat vanuit de Plex Hosting omgeving?
En dat dan versus een dienst van een zich bewezen hebbend bedrijf wat de handel in Bitcoin wel serieus neemt?
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-23 12:23
Interessant, maar wat is het verschil met CleverCoin.net?
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh