Nederlandse bitcoiners laatste weken veel in het nieuws

on .

Nederlandse bitcoiners laatste weken veel in het nieuws  
Er is de laatste tijd weer aardig wat aandacht in de media voor Bitcoin. De prijs is de laatste tijd gestegen en hierdoor worden mensen steeds meer nieuwsgierig, hoe kan het nou eigenlijk? Veel gestelde vragen zijn: wat is de oorsprong van bitcoin en waar komen ze nou eigenlijk vandaan? Een gemiddeld persoon die een beetje enthousiast is over Bitcoin hoort of ziet het dagelijks voorbijkomen. Gelukkig zijn er websites zoals bitcoinspot.nl, thebitcoinreport.nl en bitcoin.nl waar alles netjes wordt beschreven. Ook op de radio en televisie is er steeds meer aandacht voor. Hieronder heb ik 4 interviews op een rijtje gezet van de afgelopen weken.

Jinek: Rutger van Zuidam over de groei van bitcoin

Op 16 augustus zat Rutger van Zuidam in een uitzending van Eva Jinek. Tijdens de uitzending  werd gesproken over de mogelijkheden van Bitcoin en op basis waarvan de prijs van 1 Bitcoin wordt vast gesteld. ‘Hoe kan het dat een digitale munt zoveel geld waard is?’ Ze stelt het voorbeeld dat als "je in januari 1 ton had geïnvesteerd dan heb je nu 6 ton winst” Dit is een sterk punt aangezien de prijs het afgelopen half jaar heel erg is gestegen. Uiteraard komt het onderdeel criminaliteit naar voren en waarom criminelen het "zo graag gebruiken". Ben je benieuwd naar de uitzending dan kan je hem hier beneden bekijken. De uitzending kan je hier vinden.

Radio 1: Jouke Hofman en Wim Boonstra over de toekomst van bitcoin als betaalmiddel

Op 17 augustus werd op Radio1 gesproken over de prijs van Bitcoin en wat je in de toekomst er allemaal mee kan doen. Aanwezig waren, Jouke Hofman van bitonic en Wim Boonstra  van de  Rabobank. Er werd gesproken over de technische vooruitgang van Bitcoin. Jouke Hofman is optimistisch over de acceptatie binnen winkels en denkt dat het komende jaren zou kunnen dat je bijvoorbeeld met bitcoins in de supermarkt kan gaan betalen. Meneer Boonstra denkt hier anders over en zegt dat het nooit een legitiem betaalmiddel zal zijn. Dit zal grotendeels komen door de ondoorzichtigheid van Bitcoin. En het zou worden gebruikt voor “alles wat god en wetgevers” verboden heeft. Dit is uiteraard een discussie waard aangezien het gebruik van bitcoin voor criminele activiteiten steeds meer afneemt. Ben je benieuwd naar de uitzending dan kan je hem hier beluisteren.

Radio 1: Ancilla van de Leest over de waarden van Bitcoin en hoe de overheid er mee omgaat

Ancilla van de Leest was 20 augustus in de ochtend show om te vertellen over de prijsstijging van Bitcoin. Je kent Ancilla misschien wel als actrice en ook om haar sterke voorkomen als voorvechtster voor de privacy. In de uitzending probeert ze uit te leggen hoe Bitcoin en blockchain werkt en hoe je goed je privacy hiermee kan bewaren. De rol van overheden en justitie komt ook terug in het interview, persoonlijk vond ik dit interessant aangezien je hoort dat de overheid eigenlijk niet zo goed weet hoe ze Bitcoin willen controleren. Voor de komende jaren zal privacy als onderwerp nog vaak voorkomen. Ben je benieuwd naar de uitzending dan kan je hem hier beluisteren.

BNR nieuwsradio: Dennis Binnenkade over het veilig opslaan van bitcoins

Het blijft altijd spannend, waar heb jij je bitcoins staan? Online is toegankelijk en makkelijk, maar toch worden deze vaak gehacked. Een wallet op je pc is al een stukje veiliger maar als je computer wordt gehacked, kan je nog steeds alles kwijt raken. Tijdens het gesprek komt toch echt de offline hardware wallet naar voren. Een hardware wallet is meestal een apparaatje die jouw bitcoins bewaart zonder dat er contact is met het internet. Dennis Binnenkade noemt als voorbeelden, trezor en ledger  wallet. Beide wallets zijn heel veilig en geoptimaliseerd voor het opslaan van je bitcoins. Wij gebruiken ook hardware wallets om onze bitcoins op te slaan omdat wij ook van mening zijn dat het de veiligste optie is.

Er wordt ook nog gevraagd hoeveel bitcoins door de jaren eigenlijk allemaal verloren zijn gegaan door het niet zorgvuldig behandelen of verliezen van je private keys. Niemand weet precies hoeveel het er zijn maar dit betreft waarschijnlijk tonnen tot miljoenen coins die zoek zijn in het systeem. Ben je benieuwd naar de uitzending dan kan je hem hier vinden. (begint vanaf 15:15)

Mocht je zelf nog interessante links hebben naar Bitcoin in de media dan zien we het graag in de comments.

Gepost door Tim


Comments   

# Guest 2017-09-04 09:19
Bedankt voor deze post :-)
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh