New York Stock Exchange lanceert Bitcoin prijs index, NYXBT

on .

De NYSE heeft vandaag aangekondigd dat de NYXBT Bitcoin prijs index gelanceerd is. De NYXBT zal de prijs van 1 Bitcoin in dollars laten zien,  
Na de Nasdaq lijkt de NYSE (de new york stock exchange) ook de smaak te pakken te hebben. Vandaag werd namelijk aangekondigd dat de NYXBT Bitcoin prijs index gelanceerd is. De NYXBT zal de prijs van 1 Bitcoin in dollars laten zien, de NYXBT is betaald te volgen via de zogenaamde NYSE Global Index Feed en ook tijdelijk via de NYSE website. Voorlopig wordt de prijs gebaseerd op bitcoin-transacties op de Coinbase Bitcoin exchange.


NYSE geeft wel aan dat ze wel van plan zijn om in de nabije toekomst ook andere exchanges toe te voegen.

De Nyse lijkt hiermee in te springen op de groeiende belangstelling voor Bitcoin vanuit de financiele wereld. NYSE president Thomas Farley had het volgende te melden over de lancering van de NYXBT: "De waarde van Bitcoin is een waardevolle bron van informatie voor onze klanten die willen handelen, beleggen of investeren in deze nieuwe categorie. Met deze investering en samenwerking met één van de leidende partijen brengen we transparantie veiligheid en vertrouwen in een belangrijke groeimarkt."

Een hoop wollige taal zoals we uiteraard wel gewend zijn van onze vrienden van wall-street maar toch: het feit dat de NYSE ook aan de slag gaat met Bitcoin kan een hoop vertrouwen brengen onder de meer traditionele investeerders. Het volledige persbericht kan je hier lezen.

En ook al is het een mooi initiatief van de heren van de NYSE, er zijn uiteraard al meerdere prijs-indexen voor om de actuele prijs van een Bitcoin te achterhalen. Zo hebben we onder andere, Bitcoin average, de Coindesk Bitcoin price index en de Winkdex van de gebroeders winklevoss. Al deze sites doen in principe hetzelfde trucje: ze nemen de bitcoin-prijs van een gelesecteerd aantal bronnen, zoals exchanges en wisselkantoren en maken daar een gemiddelde prijs van.

Ook Bitcoinspot.nl heeft uiteraard een koersenpagina om de koers op de voet te kunnen volgen. Onze koersenpagina maakt gebruik van de data van Bitcoin Average en biedt je ook de mogelijkheid om de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken en direct bitcoins te kopen en verkopen. Zo, probeer daar maar eens aan te tippen NYSE :)

Gepost door Roland de Goeij

Tags: amerika, koers, wall street,

Add comment


Security code
Refresh