Ook Amsterdam heeft vanaf 12-12-2014 zijn eigen Bitcoin Embassy

on .

Ook Amsterdam heeft vanaf 12-12-2014 zijn eigen Bitcoin Embassy  
Na Tel-Aviv, Montreal en Warschau is Amsterdam aan de beurt, daar wordt morgen namelijk de Bitcoin Embassy Amsterdam geopend. De Embassy wordt gevestigd in het Hofje van Wijs aan de Zeedijk. Voor Bitcoin-kenners is dit geen geen onbekende locatie aangezien daar een Bitcoin-ATM te vinden is en je er kan afrekenen met Bitcoin. Het idee van de embassy is om een onafhankelijke plek te creëren waar bitcoin enthousiastelingen samen kunnen komen voor allerlei activiteiten.

Embassy?

Zoals gezegd is de Embassy een plek waar mensen samen kunnen komen om allerlei Bitcoin gerelateerde activiteiten te ontplooien. Zo kan je denken aan meetups voor bijvoorbeeld mensen die geinteresseerd zijn in mining of handelen. Ook kunnen fabrikanten hun producten aan de wereld tonen of worden er bijvoorbeeld cursussen gegeven in het maken van multi signature adressen. Zoals de site het zelf zegt is de Embassy "een plaats waar je uitgebreide info kunt vinden over Bitcoin en het gehele Cryptocurrency ecosysteem. Een plek voor nieuwsgierigen, gebruikers, ontwikkelaars, ondernemers, investeerders en media." In de Embassy kan je ook de Bitcoin shop vinden, de Bitcoin pinautomaat en het Bitcoin restaurant waar je uiteraard kan afrekenen met Bitcoin. Kortom: genoeg te doen dus.

Geesteskind

De Embassy is het geesteskind van Bitcoin-fanaat van het eerste uur: Marek Skonieczny. Ik ontmoette Marek een aantal weken geleden in zijn flat in Amsterdam waar al snel duidelijk werd wat Marek zijn passie is. Voor het raam stonden namelijk twee Bitcoin pinautomaten te pronken, op de televisie konden we genieten van het crypto network en aan de muur vond ik een levensgrote "We love Bitcoin" Sticker. Toen ik hem vroeg of hij, naast de Bitcoin, nog vast werk had antwoordde hij met: "Ik heb nooit echt een vaste baan gehad, ik doe gewoon waar ik zin in heb". Zittend aan de keukentafel kwam ik erachter dat Marek nog een andere passie heeft: Praten. Het gesprek dwaalde dan ook al snel af naar onze gedeelde passie en wat Marek zoal gedaan heeft voordat hij met Bitcoin in aanraking kwam. Hij vertelde me dat hij oorspronkelijk uit het Polen, van voor de val van de muur, komt. Door omstandigheden is hij deze kant opgekomen vlak voordat het socialistische regime ter ziele ging. Sindsdien is hij hier gebleven en heeft hij, zoals hij al aangaf, voornamelijk gedaan wat hij leuk vond.

Zo gezegd zo gedaan

Een aantal jaar geleden kwam Marek in aanraking met Bitcoin en hij was, zoals zovelen van ons, eerst skeptisch. Uiteindelijk viel bij Marek ook het kwartje en sindsdien heeft hij zich volledig gestort op de Bitcoin. Het idee voor de embassy kwam bij hem op na het spreken van een Israelische bitcoin-enthousiasteling. Deze liet hem foto's zien van de Bitcoin Ambassade in Tel Aviv waarna Marek dacht "Dat moeten we hier ook hebben". Zogezegd zo gedaan en na het raadplegen van zijn niet geringe Bitcoin netwerk vond hij 2 sponsoren die toezegden voor een jaar de huur te willen betalen voor de embassy. De sponsors in kwestie zijn Bitbay.pl en Rublon.com. Nadat de sponsoring rond was, was het nog zoeken naar een locatie en dat werd het Hofje van Wijs aan de zeedijk. Niet perse een groot pand maar wel een toepasselijke. Hier kan je namelijk al een poos afrekenen met Bitcoin en er is ook een heuse Bitcoin pinautomaat te vinden. De centrale locatie aan de zeedijk is ook een plus, veel inloop, veel toeristen.

En nu ?

Morgen vanaf 12:00 tot 21:00 zal de grote opening dus plaats vinden, mocht je er nog naar toe willen dan zal je helaas uitgenodigd moeten zijn. We hoeven er denk ik niet bang voor te zijn dat na het na morgen stil wordt in de Embassy want als je op de kalender kijkt dan zie je dat er al een aantal evenementen gepland staat voor de komende tijd, inclusief een heus Bitcoin Christmas Dinner op 24 december. Ik zou zeggen breng in de nabije toekomst eens een bezoekje aan de Embassy en ik hoop je daar dan te zien.

Gepost door Roland de Goeij.

Tags: amsterdam, nederland,

Comments   

# Guest 2015-03-08 01:52
Deel 2 Dossier Marek S.

Op 8 maart j.l. moest de Politie tot twee maal optreden om hem van het Hofje van Wijs aan de Zeedijk nr. 43 te verwijderen. Hij probeerde alls ongewenst bezoeker een bijeenkomst van de Bitcoin Embassy Amsterdam bij te wonen. De heer Marek Skonieczny tevens operend onder de alias: "Marek Skorek scammer" ( search Google ) blijkt het met de wet en de regels van een democratische vereniging niet zo nauw te nemen.

Voort blijft hij gebruik makende van die twee domeinnamen een 'valse' website hosten onder de naam Bitcoin Embassy Amsterdam‏

Het bestuur is druk doende de door dhr. Marek Skonieczny veroorzaakte schade te herstellen en de Bitcoin Embassy Amsterdam 2.0 opnieuw vorm te geven.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-03-08 01:51
De heer Marek Skonieczny werd op 6 maart 2015 door het bestuur van de Bitcoin Embassy Amsterdam ( http://bitcoinembassy.nl/news ) geschorst als lid ( en tevens als bestuurslid ) en gesommeerd om voor 13 maart a.s. financieel rekening en verantwoording af te leggen van het door hem gevoerde financiele beheer, de boekhouding en administratie over te dragen, almede het eigendom en beheer van diverse domeinnamen o.a. http://bitcoinembassyamsterdam.nl en http://bitcoinembassynl.nl en diverse daaraan gerelateerde sociale media accounts en het terug geven van diverse eigendommen van de Embassy.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-12-11 22:37
Prima initiatief. Veel succes met de opening Marek e.a.!
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh