Ook bij ethereum is niet alles goud wat er blinkt

on .

ethereum  
De laatste weken lijkt alles Ethereum wat de klok slaat. Als we het nieuws mogen geloven is Ethereum de toekomst van Cryptocurrency. Het zou sneller zijn dan Bitcoin, goedkoper zijn en meer mogelijkheden hebben zoals bijvoorbeeld slimme contracten (smart contracts). Nu zijn wij waarschijnlijk bevooroordeeld bij Bitcoinspot en Bitcoin is ook niet perfect maar naast al het gejuich denken we dat Ethereum ook een aantal zwakke plekken heeft die ook aandacht verdienen.


Zo is Ethereum in de praktijk ver van decentraal, zijn de betalingen niet perse onomkeerbaar, loopt de grootte van de Ethereum Blockchain nu al flink uit de klauw en ga zo nog maar even door. Ook heeft Ethereum de hooggespannen verwachtingen over smart-contracts tot nu toe niet waargemaakt en lijkt het vooral gebruikt te worden om de zogenaamde ICO's aan de man te brengen (Waar volgens ons een hoop oplichters tussen zitten) Crypto-investeerder WhalePanda heeft een uitgebreid artikel geschreven waarin hij uitgebreid op deze materie ingaat. Essentieel leesmateriaal wat ons betreft voor iedereen die geïnteresseerd is in Ethereum.

We schreven trouwens in februari 2014 al over Ethereum, toen stond het hele project nog in de kinderschoenen. Ondertussen is er al heel wat gebeurt in Ethereum land. Zoals de legendarische crowdsale (waar je ethereum kon kopen voor minder dan 1 euro!) en natuurlijk de DAO hack. Vooral deze hack (waarbij er miljoenen buit werden gemaakt) toonde de zwakte aan van het hele smart-contracts idee en liet zien dat Ethereum's betalingen terug konden worden gedraaid als een kleine groepje mensen dat noodzakelijk acht.

Wat de prijs van Ethereum verder gaat doen, dat is zoals gewoonlijk koffiedik kijken. Wij hadden uberhaupt nooit durven voorspellen dat 1 Ethereum voor bijna 400 dollar over de toonbank zou gaan. Maar eerlijk gezegd hadden we de ICO vloedgolf ook niet aan zien komen. De ICO trend lijkt voorlopig nog niet ten einde en aangezien er Ethereum nodig is om de diverse ICO tokens te kopen zal de vraag waarschijnlijk ook nog wel even aanhouden.

Meer leren over het ICO fenomeen? kijk dan eens op http://www.icocountdown.com/ om te zien welke ICO's er allemaal nog aan zitten te komen.

Tags: ethereum

Add comment


Security code
Refresh