Paycoin: de munt die een zwendel leek te zijn en bleek te zijn

on .

Paycoin: de munt die een zwendel leek te zijn en bleek te zijn  
Ik besteed meestal niet al te veel aandacht aan altcoins en de bijbehorende periodieke zwendels maar deze lag zo voor de hand dat ik er ook niet meer aan lijk te ontkomen. We hebben het in dit geval over paycoin. Ik zal niet op het hele verhaal ingaan maar Paycoin was (is) een munt waarvan de waarde gegarandeerd werd door de bedenkers ervan. Met andere woorden er werd door de man achter paycoin, Josh Garza, beloofd dat elke munt te verkopen zou zijn voor 20 dollar.

Om dit mogelijk te maken was er zelfs een aparte paycoin beurs geopend (paybase) waar dit gedaan zou kunnen worden. Ook zou er via paybase betaald kunnen worden met paycoin bij diverse grote spelers zoals amazon. Paycoin had, volgens eigen zeggen, vele miljoenen aan kapitaal achter zich en vele nieuwe technologieen verwerkt in hun munt die transacties sneller zou maken en een kleinere blockchain zou opleveren.

Toen ik voor de eerste keer hoorde van paycoin heb ik een klein beetje navraag gedaan en kwam, zelf, tot de ontdekking dat dit niet goed kon zitten. De investeerders werden nooit kenbaar gemaakt, de baanbrekende technologie bleef mysterieus en het partnerschap met Amazon werd nooit bevestigd. En als klap op de vuurpijl leek de gegarandeerde waarde van 20 dollar nogal ongeloofwaardig op zijn minst. Kortom genoeg rode vlaggen om er ver vandaan te blijven maar helaas zijn er, ook deze keer, weer een hoop mensen bij de neus genomen.

En de zwendel vervolgt nog steeds het standaard patroon, het paycoin forum wordt geschoond van alle negatieve reacties, klokkenluiders worden bedreigd en verder wordt er gedaan alsof de spreekwoordelijke neuzen bloeden. Ik kan helaas geen medelijden hebben met de gedupeerden omdat het er dit keer wel zo dik bovenop lag dat het toch echt je eigen schuld is ben ik bang. Het maakt de zaak helaas niet minder bedroevend. Als je vandaag een kijkje op reddit neemt staat het letterlijk van onder tot boven vol met nare berichten over paybase en GAWminers.

Vervelende van dit alles is dat het weer olie op het vuur is voor reguleerders om ons te gaan "beschermen". Misschien ken je de uitspraak dat mensen "de regering krijgen die ze verdienen". Als we blijkbaar zo dom zijn om in dit soort zwendels te trappen, dan krijgen we op den duur waarschijnlijk ook "de regulering die we verdienen" En dat zou verschrikkelijk jammer zijn.

Gepost door Roland de Goeij

Comments   

# Guest 2015-04-14 05:05
Hoe gaat het met paycoin dan?
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2015-04-15 11:00
niet best voor zover ik weet.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-14 15:26
Wel een beetje lullig om een verhaal te baseren op berichtgeving op een concurrerend forum (bitcoin voelt de hete adem van paycoin en een kat in het nauw)
Roepen van zwendel zonder concreet met bewijzen te komen is een naam voor; ..... laster

Maar eens in de gaten houden hoe snel mijn commentaar van jullie site is gehaald...
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2015-01-15 14:15
Je commentaar blijft er gewoon op staan hoor :)

En misschien krijg ik wel ongelijk he, dat kan ook natuurlijk maar ik vermoed het niet.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-12 16:18
Beste Roland,
dit soort commentaren is eerder ook over Bitcoin geschreven, de maker (s) ervan hebben ook grote hoeveelheden bitcoin gemined en apart gezet. PayCoin is de eerste coin die commercieel in de markt wordt gezet en dat zint de bitcoin aanhangers helemaal niet, zeker omdat de koers van de bitcoin keldert. Vandaag is GAW miners met een blog gekomen waarin de 20 USD per coin wordt gegarandeerd. Het valt dus nog te bezien zien of je gelijk hebt. Dat het geheel slecht gebracht en gemanaged is vind ik wel en ook censuur keur ik niet goed.
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2015-01-14 12:32
Quoting Guest:
Vandaag is GAW miners met een blog gekomen waarin de 20 USD per coin wordt gegarandeerd. Het valt dus nog te bezien zien of je gelijk hebt.


Tja is dat even betrouwbaar als de posts waarin pirateat40 verzekerde dat hij alle coins zou terug betalen of even betrouwbaar als de toezeggingen van MTgox dat er echt geen bitcoins gestolen waren en even betrouwbaar als..... nou je snapt waar ik heen wil denk ik.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-11 21:41
Toch de coin met de hoogste volume op bittrex.....
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-05 07:00
Maar wat is er met Bitcoins aan de hand? Nogal omlaag sinds gisteren...
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-03 16:16
mooi verhaal. ik rook het ook al maar wel mooi van mijn voorraad paycoins afgekomen voor een mooi bedrag. :-*
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh