Strafrechtadvocaat Peter Plasman accepteert Bitcoins

on .

Strafrechtadvocaat Peter Plasman accepteert Bitcoins  
Ondertussen heeft ongeveer 1 procent van alle Nederlanders al Bitcoins en wordt de digitale munt steeds bekender. In Amsterdam is er nu een advocaat die goed op inspeelt op deze nieuwe trend.
Strafrechtadvocaat Peter Plasman, die onder andere bekend is geworden door de strafzaken rond de moord op Theo van Gogh en de vuurwerkramp in Enschede, accepteert als eerste Nederlandse advocaat Bitcoin als betaalmiddel voor zijn juridische werk.

Over de wijze waarop strafadvocaten zich laten betalen was zeker de laatste tijd al een hoop te doen, zeker nu advocaten het sinds 1 januari moeten melden als ze meer dan vijfduizend euro contant van een cliënt aannemen. Op de vraag of Plasman wel Bitcoins kan accepteren antwoordde hij, "Volgens mij voldoe ik aan alle regels". "We moeten ons in principe bancair laten betalen en dit is toch wel een soort bancair systeem, al passeert het het reguliere bancaire systeem." aldus Plasman, die de munt als 'Praktisch, hip en heel snel' beschrijft.

Peter Plasman is volgens eigen zeggen een groot fan van de Bitcoin en ook over de koerswisselingen lijkt de advocaat niet echt in te zitten. "Als er risico's aan kleven, zijn die voor de cliënt. Ik reken een vast bedrag in euro's en als een cliënt dat in dollars, euro's of bitcoins wil betalen, dan is de dagkoers zijn zaak", aldus Plasman.

Of plasman gebruik maakt van een Bitcoin-Betalingspartner om het risico van koerswisselingen uit te sluiten of dat hij de Bitcoins bewaart weten we niet. Wat wel vaststaat is dat dhr Plasman hiermee een goed stukje PR heeft geregeld voor zichzelf aangezien hij ongeveer in elke krant staat en vandaag op radio 2 te horen was. Chapeau heer Plasman!

Gepost door Marco Wetering

Comments   

# Guest 2014-01-13 13:31
Logisch op deze manier kun je wel heel makkelijk financiele truuken uithalen.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-10 15:32
Daarmee gaat hij niet all the way vind ik. Dan moet je ook echt een tarief in bitcoin per uur rekenen.

Verder wel tof dat hij dit doet.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh