Teambrella: Peer-to-peer verzekeren zonder maatschappij en met Bitcoin

on .

Teambrella: Peer-to-peer Verzekeren zonder maatschappij en met Bitcoin  
Als het aan de mensen achter Teambrella ligt hebben we straks geen verzekeringmaatschappijen meer nodig maar verzekeren we gewoon elkaar met behulp van Bitcoin. Ze hebben namelijk een nieuw peer-to-peer verzekeringsplatform platform ontwikkeld. Bij Teambrella heb je geen verzekeringmaatschappij meer die de regels bepaalt wordt alles geregeld in zogenaamde teams. In dit team verzekeren de leden elkaar, stellen ze zelf de regels vast en bepalen ze zelf wanneer er uitbetaald wordt.

Om te kunnen verzekeren bij teambrella kan je lid worden van een zogenaamd team. De leden van dat team kunnen dan stemmen of ze jou als lid willen en bepalen onderling hoeveel jij moet inleggen om verzekerd te worden. In het geval van een schade moet een teamlid zelf het bewijs aandragen en wordt er gestemd of je recht hebt op een uitbetaling. Doordat overal over gestemd wordt bouw je ook weer een reputatie op waarop je weer mogelijk wordt afgerekend door anderen. Het is dus in je eigen voordeel om zo eerlijk mogelijk te zijn en het systeem bevordert dus eerlijk spel.

Het concept klinkt in eerste instantie simpel maar in de praktijk komt er meer bij kijken. Zo betaal je bijvoorbeeld geen maandelijkse premie maar stort je een bedrag in een speciale bitcoin portemonnee. Als er te weinig in de portemonnee zit ben je maar gedeeltelijk verzekerd. De fondsen in de speciale portemonnee's zijn beveiligd met zogenaamde multi-signature zodat er toestemming nodig is van meerdere deelnemers om de fondsen te kunnen uitgeven.

Aaron van Wirdum, volgens mij de enige fulltime crypto-currency journalist van Nederland, heeft een uitstekend artikel over teambrella geschreven op bitcoinmagazine. Hierin gaat hij uitgebreid in op teambrella en de voor en nadelen van dit concept.

Gepost door Roland de Goeij

Comments   

# Guest 2016-04-05 00:18
uitstekend artikel - https://bitcoinmagazine.com/articles/teambrella-wants-to-revolutionize-insurance-coverage-with-peer-to-peer-bitcoin-payments-1459521851
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh