Wordpress.com accepteert bitcoins

on .

wordpress  

Op wordpress.com kan je het gratis cms wordpress downloaden om zelf een website te maken, zoals miljoenen al eerder gedaan hebben. Opzich niets nieuws, op joomla.com bijvoorbeeld is dit ook al jaren mogelijk en ook gratis. Op wordpress.com kan je naast de gratis mogelijkheden ook betalen voor extra opties zoals de ad-free opties of custom-design, hiervoor kan je betalen met paypal of creditcard. Opzich ook weer niets schokkends ware het niet dat de heren van wordpress een nieuwe betalingsmethode hebben toegevoegd, u raadt het al: bitcoin.Paypal en verschillende creditcards blokkeren betalingen uit meer dan 60 landen. Sommige landen worden geblokkeerd uit politieke redenen, sommige om hogere betalingsrisico's en dit heeft dus als gevolg dat grote groepen betalers niet gebruik kunnen maken van de extra opties op de wordpress site en dat is dus iets wat het team van wordpress een slechte ontwikkeling vindt. Sinds 2 dagen is het nu dus mogelijk om op wordpress.com te betalen met bitcoins en dat maakt het mogelijk om toch te kunnen betalen desondanks dat je in een land leeft met een dictator of omringd bent door wanbetalers.

Al met al is dit een fantastische ontwikkeling, wordpress is een van de grote marktspelers die bitcoin nodig heeft om door te breken tot de mainstream. Wordpress is de techniek achter de sites van bijvoorbeeld: De new york times, CNN, TED, Volkswagen en ga zo maar door. Meer dan 57.8 miljoen sites draaien op wordpress en bereiken dus een werkelijk gigantisch globaal publiek, van wie het merendeel misschien nog nooit gehoord heeft van bitcoins.
Afgelopen donderdag werd het feit aangekondigd op het wordpress blog en de reacties waren voor het overgrote gedeelte positief. Veel reacties gaven aan dat ze nog nooit gehoord hadden van bitcoins maar gelukkig worden de bezoekers verwezen naar weusecoins.com.
Als betalingsprovider heeft wordpress gekozen voor bitpay, dus vanaf de wordpress kant gezien hoeven ze zich niet bezig te houden met bitcoins, de gebruikers betalen met bitcoins en bitpay neemt het eventuele valutarisico en zet de bitcoins om naar dollars.

Onderaan de blogpost op wordpress.com zag ik staan dat het bericht ook was verstuurd als nieuwsbrief naar maar liefst 10,310,495 nieuwsbrief abonnees, en sinds afgelopen donderdag is de bitcoin-prijs ook weer een dollar gestegen. toeval? Hoe het ook zij dit is een fantastische ontwikkeling en nu maar hopen dat dit andere sites ook zal aanzetten tot de adoptie van bitcoins. Reddit, een andere grote speler, hintte vorige week ook in ieder geval ook al naar het accepteren van bitcoins. 2013 zou wel eens een spannend jaar kunnen worden.

Add comment


Security code
Refresh