Zelf je paper-wallets printen met de Mycelium Entropy usb-stick

on .

Zelf je paper wallets printen met de Mycelium Entropy usb-stick  
Hoe geniaal en elegant het bitcoin protocol ook in elkaar zit, één ding blijft altijd een hoofdpijndossier: het veilig opslaan van je bitcoins. 1 van de veiligste manieren van opslaan is via een zogenaamde paper-wallet, hierbij bewaar je de sleutels (die toegang geven tot je bitcoins) simpelweg op papier. De heren van Mycelium komen nu met een usb-stick die deze zogenaamde paper-wallets kan genereren zodat je ze offline kan afdrukken op je printer.


Bitcoins bewaren op een paper-wallet wordt ook wel offline- of cold storage genoemd. Het grootste voordeel hiervan is dat je bitcoin-sleutels nooit in contact komen met het internet en met eventuele booswichten die op je bitcoins loeren. Het maken van een paper-wallet komt neer op het genereren van een zogenaamde public en private key. Dit zijn de sleutels die je nodig hebt om bij je bitcoins te kunnen, deze bewaar je dan weer op papier zodat ze op hun beurt weer offline kunnen worden opgeslagen. Als je later weer toegang tot je Bitcoins wilt hoef je enkel de sleutel (de private key) weer in te voeren in bijvoorbeeld de Bitcoin-core client of bijvoorbeeld een online wallet als mywallet. Een andere manier van cold- of offline storage is te doen via een zogenaamde brainwallet. Hier hebben we eerder al een artikel en een video aan gewijd.

Als vergelijking zou je kunnen zeggen dat een wallet (een bitcoin portemonnee dus) een digitaal kluisje is om je Bitcoins in te bewaren en dit kluisje bevindt zich online in de blockchain. De blockchain is de plek waar alle bitcoins en bitcoins transacties bewaard worden. De private key is dan de sleutel die je toegang geeft tot je Bitcoins, zegmaar de sleutel van je Bitcoin-kluisje. De public key kan je zien als het publieke adres van het kluisje. Met behulp van de public key kan je zien wat er in je kluisje zit en kan je Bitcoin sturen naar het kluisje.

En nu is er de dus Mycelium Entropy usb-stick, in ieder geval komt deze er als het goed is binnenkort aan. De indiegogo campagne voor de stick heeft vandaag de benodigde grens bereikt en de productie kan dus gestart worden. Mycelium Entropy is een kleine usb-stick met een knop erop. De stick kan in een printer geplaatst worden (die uiteraard wel de mogelijkheid moet hebben om te kunnen afdrukken vanaf USB) Als er op de knop gedrukt wordt genereert de stick een paper-wallet welke opgeslagen wordt op de stick. Daarna kan de stick worden uitgeprint en op deze manier wordt dus offline een paper wallet gemaakt. Daarna kan je de bitcoins naar de paper wallet sturen en kan de paper wallet netjes in de kluis.

Er was 20.000 dollar nodig om te beginnen met het produceren van de sticks maar mocht er meer geld ingezameld worden dan zitten er nog meer functies aan te komen zoals litecoin, peercoin en dogecoin ondersteuning. Ik heb vorig jaar al de trezor besteld, welke al binnen had moeten zijn, maar in de tussentijd heb ik me maar vast ingeschreven voor een Mycelium Entropy. Ik ben benieuwd welke het eerste binnen is.

Gepost door Roland de Goeij.

Comments   

# Guest 2015-03-08 21:14
Wie zegt mij dat mij mycellium entropy niet gewoon na elke druk op de knop een vooraf opgeslagen key uitprint?
Er zullen er in omloop komen dat kan ik wel met zekerheid voorspellen :sigh:
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-07-10 21:01
En wat is het voordeel van dit ding t.o.v. de key kopieren, in Word plakken en printen? :S
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-26 08:37
Als je computer (of printer) nooit met internet wordt verbonden dan is er geen voordeel.
Als dat niet het geval is dan is er vroeg of laat een virusje dat de keys vind en verstuurt naar een derde partij
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2014-07-10 21:10
Het voordeel hiervan is dat ergeen computer aan te pas komt en dus geen connectie met internet en dus geen risico op malware keyloggers enz.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-07-10 07:40
Bitcointrezor is ook een prima cold storage mogelijkheid voor het opslaan van je bitcoins.

Voor de paranoïden onder ons, als je dan ook nog een knoppix bootable image gebruikt in combinatie met de trezor, dan is het behoorlijk unhackable.
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2014-07-10 09:01
Quoting Guest:
Bitcointrezor is ook een prima cold storage mogelijkheid voor het opslaan van je bitcoins.

Voor de paranoïden onder ons, als je dan ook nog een knoppix bootable image gebruikt in combinatie met de trezor, dan is het behoorlijk unhackable.


Precies, zoals ik in het artikel ook aangeef heb ik die dus ook al besteld, echter is de levertijd nogal lang.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh