Bitcoin-Trust brengt Bitcoin naar de beurs

on .

Bitcoin_trust_brengt_bitcoins_naar_de_beurs
De Winklevoss tweeling (bekend van hun rechtszaak tegen facebook) kwamen met hun investerings- maatschappij Winklevoss capital al eerder in het nieuws. Ze kochten ooit al 1% van alle in omloop zijnde Bitcoins en investeren met hun fonds alleen nog maar in Bitcoin gerelateerde bedrijven.
Het laatste nieuws is dat ze Bitcoins naar de beurs (en naar het grote publiek) willen gaan brengen met de "Winklevoss Bitcoin Trust"

Gisteren, 1 juli zijn de papieren ingeleverd bij de amerikaanse beurs-autoriteiten om met de Winklevoss Bitcoin Trust naar de beurs te gaan. Het idee is blijkbaar om met 1 miljoen aandelen 20 miljoen dollar op te gaan halen zodat de trust aan de slag kan. Een symbool voor het nieuwe fonds is nog niet bekend.

Alle details zijn nog niet bekend maar waarschijnlijk hebben investeerders via de trust de mogelijkheid om te investeren in Bitcoins zonder daadwerkelijk zelf Bitcoins te hoeven bezitten. Er worden dan aandelen uitgegeven gebaseerd op de waarde van de Bitcoins die het fonds in bezit heeft. Een fonds dat investeert in Bitcoins is niet nieuw, eerder al kwam het Maltese Exante met een hedge fonds dat exclusief investeert in Bitcoins. Het feit dat de Winklevoss Bitcoin Trust probeert de Amerikaanse beurs op te gaan maakt het wel uniek. Eerder gaven al meerdere bedrijven aan, zoals exante bijvoorbeeld, geen Amerikaanse klanten meer te willen accepteren in verband alle problemen wat betreft de regulering.

Enige tijd geleden waren Cameron en Tyler Winklevoss, de zogenaamde Winklevoss Twins, op bezoek bij Techcrunch. Hier vertellen ze waarom ze zo enthousiast zijn over Bitcoins en wat de Bitcoin-toekomst voor hen in petto heeft.