Met bitcoins (bijna) anoniem bellen zonder account? dat kan nu via Bitphone.net

on .

met bitcoins (bijna) anoniem bellen zonder account? dat kan nu via Bitphone.net  
Hadden we het laatst nog over faxen met bitcoins, nu kan je ook bellen met bitcoins via Bitphone. Het idee is wederom simpel, je gaat naar de site, stort wat (mili)bitcoins in een tijdelijke portemonnee en voila bellen maar. Nu is het hele idee van betalen om te bellen tegenwoordig nogal achterhaald maar voor sommige gevallen kan dit een uitkomst bieden. Zo hoef je bijvoorbeeld geen account te hebben (skype?) of een telefoon, (whatsapp?) om te kunnen bellen.

Dit maakt ten eerste de anonimiteitsfactor best hoog en ten tweede de drempel om het te gebruiken best laag. Je hoeft ook geen speciale software te installeren, gewoon de site toegang geven tot je microfoon en je bent klaar om te gaan bellen. In mijn geval heb ik voor een euro gestort en een vriend gebeld. Deze was uiteraard wel nogal verbaasd dat hij door mij gebeld werd vanuit Amerika terwijl we elkaar net nog hadden gezien.

bitphone gesprek
- Een Bitphone gesprek in actie.

De mensen achter bitphone zijn uiteraard wel zo slim dat je goedkoper kan bellen als je een account aanmaakt. Aanmelden heeft ook het voordeel dat het geld, wat je eventueel overhoudt na een gesprek, niet uiteindelijk verloren gaat maar in je account blijft zitten. De site meldt dat (als je geen account aanmaakt) dat je fondsen 30 dagen bewaard worden via een cookie, en voor zover ik kan zien werkt dat ook. Als geregistreerd lid kan je ook een eigen caller-id meegeven en andere leuke dingen doen.

Kortom: prima idee en voor zover ik kan zien goede uitwerking, de dienst is nog wel in Beta. Het werkt verder simpel en de kwaliteit van de gesprekken is prima. De tarieven zijn, voor zover ik kan zien, wel hoger dan die van bijvoorbeeld skype. Wat ik nou zelf ook mooi zou vinden is als je ook gebeld kan worden via je bitphone account maar dat lijkt er nog niet in te zitten, toch maar even een mailtje gestuurd naar de support desk.

Gepost door Roland de Goeij

Add comment


Security code
Refresh