Waar kan ik gratis bitcoins krijgen?

Wil jij zonder te investeren toch wat gratis Bitcoins / altcoins hebben? Op deze pagina staan links op waar je gratis Bitcoin (BTC) en/of altcoins kunt krijgen. Veel bitcoins krijg je er uiteraard niet mee, ga er vanuit dat je 10-100 satoshis per uur via deze zogenaamde faucets kunt claimen. Het is vooral een leuke manier om wat Bitcoins te krijgen. Wie weet zijn die Satoshis in de toekomst een stuk meer waard!

Er zijn meerdere sites die gratis BTC aanbieden. Deze verdienen in het algemeen geld door reclame inkomsten, dus je moet wel veel banners en pop ups verwachten wanneer je gaat claimen. Hou deze pagina goed in de gaten voor de meest actuele lijst van gratis Bitcoin sites. Zodra we nieuwe goede sites hebben gevonden, voegen we deze toe.

Let op! Lees voor je begint eerst de Bitcoin / altcoin FAQ en slimme tips. Deze is te vinden onderaan deze pagina.

Direct starten? De onderstaande websites zijn persoonlijk door ons getest en veilig om gratis Bitcoin te verdienen. Maak altijd een nieuw wallet adres aan, alsmede een nieuwe email en uniek wachtwoord. Veel plezier!


Gratis Bitcoins
Freebitco.in Krijg gratis elk uur van ~30 satoshi tot mogelijk 0,03 BTC. En gratis meedoen met de loterij!
Bonusbitcoin Claim elke 15 minuten tot 5000 satoshi + automatisch 5% bonus van wat je de afgelopen 3 dagen hebt geclaimd (als je de vorige dag minimaal 1x gebruik hebt gemaakt van de faucet).
Moonbit.co.in Claim elke 5 minuten een kleine hoeveelheid of elk uur of elke dag een grotere hoeveelheid bitcoin.
Bitfun Je kan hier elke 3 minuten satoshies claimen en in de tussentijd games spelen (als je dat wilt).
Cointiply Hier kan je elk uur 'coins' claimen (na oplossen captcha), de hoeveelheid is afhankelijk van het getal wat wordt gerold. Daarnaast kun je desgewenst met het spelen van games, kijken naar videos meer satoshi verdienen. Een coin is ongeveer 1,5 satoshi.


Gratis Litecoins
Moon Litecoin Claim elke 5 minuten een kleine hoeveelheid of elk uur of elke dag een grotere hoeveelheid litecoins.


Gratis DASH
Moon DASH Claim elke 5 minuten een kleine hoeveelheid of elk uur of elke dag een grotere hoeveelheid DASH.
DASH-Faucet Claim elk uur een kleine hoeveelheid DASH, de hoeveelheid is afhankelijk van het lucky number dat je 'rolt' en varieert van ~0.000001 t/m ~0.01 DASH


Gratis Dogecoins
FreeDoge.co.in Krijg gratis elk uur 0,19 tot 57.000+ DOGE!
Moon Dogecoin Claim elke 5 minuten een kleine hoeveelheid of elk uur of elke dag een grotere hoeveelheid dogecoins.
   


Bitcoin / Altcoin Faucet FAQ

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen en wat handige tips om te beginnen met het verdienen van gratis cryptocurrency. Lees deze eerst goed door, voordat je van start gaat met de bovenstaande links.

De hierboven gelinkte websites zijn diensten van derden, en zodoende kunnen we bij Bitcoinspot de veiligheid nooit 100% garanderen. Uiteraard doen wij ons uiterste best om de beste, meest winstgevende én veiligste beschikbare sites voor jou te categoriseren.

Wat heb ik nodig?

Voor het krijgen van gratis Bitcoins heb je naast het gebruikelijke om op internet te komen een Bitcoin/altcoin wallet adres en een emailadres nodig. Lees ook even de slimme tips onderaan de pagina voordat je gebruik wil gaan maken van de websites.

Wat levert het op? Word ik er rijk van?

De winst kan aanzienlijk zijn als je hier langer mee bezig bent, maar verwacht geen miljonair te worden. De opbrengsten verschillen per aangeboden dienst, en de crypto-markt is natuurlijk volatiel: dit zorgt ervoor dat je winsten in de toekomst (naar waarschijnlijkheid) een stuk meer waard kunnen zijn. Ter vergelijking: De allereerste Bitcoin faucet gaf de eerste paar dagen 5(!) Bitcoins per individuele claim.

Afhankelijk van de faucet krijg je periodiek 5 tot 100 Satoshi's. Soms is dit per 5 minuten, andere keren is het per uur, of zelfs nog meer. Ook kan het zijn dat je via een loterij méér Satoshi kunt verdienen, maar hiervoor moet je natuurlijk wel geluk hebben. Ook is zo'n bonus niet mogelijk bij alle diensten die we hebben vermeld, let dus even goed op welke het meest winstgevend voor jou kan zijn.

Ik krijg geen Bitcoins op mijn adres na een claim, hoe kan dat?

Bij de meeste faucets moet je een bepaalde hoeveelheid bij elkaar hebben gehaald voordat je daadwerkelijk de Satoshis krijgt, deze hoeveelheid varieert per site. Soms krijg je als je deze drempelwaarde haalt automatisch (bijvoorbeeld wekelijks) uitbetaald, maar soms moet je zelf op de knop drukken voor een uitbetaling.

Is gratis écht gratis? Dit is toch te mooi om waard te zijn?

Ja, deze diensten zijn legitiem. Het verdienmodel is zoals gezegd afkomstig uit reclame. De sites blijven hiermee winstgevend, de kosten voor het weggeven van BTC of andere cryptocurrency liggen lager dan de daadwerkelijke inkomsten van dit soort websites.

Waar moet ik op letten / voor oppassen?

We hebben ons best gedaan om veilige, betrouwbare en uitbetalende faucets op Bitcoinspot te zetten. We testen en gebruiken ze namelijk zelf ook voordat we deze aanbieden aan onze lezers. Faucets maken veelvuldig gebruik reclame, pop-ups, pop-unders e.d. Als je gebruik maakt van bijvoorbeeld Adblock zal de faucet je vragen om deze uit te zetten voor het krijgen van Satoshis, omdat ze anders geen inkomsten krijgen.

Toch kan het zo zijn dat er één tussen zit die niet helemaal fris is (laat het ons direct weten als je dit zo ervaart!). Op onze zoektocht zijn we al veel faucets tegengekomen die niet in de haak zijn, al kun je dat niet altijd aan de buitenkant zien. Enkele voorbeelden die we zijn tegengekomen: ongepaste (18+), pop-up/under reclame, ongevraagde cryptomining, een pagina die opent en claimt dat je computer een virus heeft, niet uitbetalen, malware die wil downloaden, de site is opgeheven/werkt niet meer. Zodra we dit ontdekken gebruiken we deze site niet meer of beginnen er niet eens aan. En deze staan dan ook niet op de site.

Slimme (veiligheids) tips:

  • Klik niet op de reclame (vaak misleidend).
  • Stuur NOOIT je eigen cryptovaluta naar een andere site.
  • Gebruik een browser die je normaal niet gebruikt (bv. Internet Explorer i.p.v. Chrome).
  • Gebruik een apart email adres, of maak een nieuwe aan, als je je mail moet invullen.
  • Maak een wachtwoord aan die je op geen enkele andere site ooit gebruikt hebt.
  • Geen gevoelige gegevens achterlaten. Meestal vragen de sites alleen om een wallet adres, een email en een wachtwoord voor de site.
  • Draai altijd een goede virusscanner.
  • Download niks van zo’n site en open eventueel gedownloade bestanden al helemaal niet.