Gastblog: Wat vindt de gewone man van bitcoin?

on .

Gastblog: Wat vindt de gewone man van bitcoin?  
Aan mij de eer om ook een gastblog te schrijven voor Bitcoinspot. Ik werk al een tijdje samen met Roland en zijn team, en dat bevalt uitstekend. Hulde voor het werk dat ze leveren. De meeste bitcoiners zullen me kennen van De Week van Bitcoin, de wekelijkse live show die ik doe met verschillende gasten en co-hosts, waaronder ook Roland. Sinds een paar weken ben ik ook aan de slag gegaan als marketing manager voor het bedrijf CleverCoin.

Clevercoin is een Nederlandse bitcoinbeurs waar makkelijk via iDEAL en creditcard bitcoins kunnen worden gekocht en verkocht. CleverCoin is een leuk jong bedrijf met enthousiaste developers. We proberen bitcoin zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Omdat ik al jaren in een bitcoinbubbel leef, en daarvoor ik een goudwereld, leek het me een goed plan om al mijn aannames opzij te schuiven en gewoon mensen op straat te vragen over bitcoin. Dat heeft geresulteerd in dit filmpje.Binnen een paar uur heeft het al 1000 views dus het lijkt erop dat meer mensen op zoek zijn naar een connectie met de grote massa. Hoe ervaren de mensen op straat bitcoin? Gebruiken ze het? We vroegen totaal zo'n 40 man en de helft had van bitcoin gehoord. Daarvan hebben we de leukste in een compilatie gestopt. Het is allemaal zo onbevooroordeeld mogelijk geschoten. Wellicht was het de zon, of de fijne Brabantse mentaliteit, maar de reacties waren heel open en vriendelijk.

De conclusie is duidelijk voor me. In NL kennen misschien 50% of meer van de mensen bitcoin, het is voor veel echter nog onduidelijk wat het is en waarom het nuttig zou zijn voor ze. Hebben we een nieuwe bankencrisis of Cyprus 2.0 nodig om mensen wakker te schudden? Ik weet het niet, maar in de tussentijd is er werk aan de winkel voor de bitcoingemeenschap.

Gepost door Paul Buitink - Marketing manager - CleverCoin

Tags: bitcoins kopen

Comments   

# Guest 2014-11-22 14:06
Heel goed te zien dat paul gewoon de straat op gaat met zijn vragen,Daar moet bitcoin bekent worden niet op btctalk ;-)
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh