Bitcoin Records: listen to the future

on .

bitcoinrecords: listen to the future!  
Het zat er al aan te komen, een Bitcoin platenlabel. Het intiatief komt van Paul van Kempen, oorspronkelijk bedacht om als grap een verjaardag muzikaal luister bij te zetten middels de huidige technologie. Voorals nog kent de site enkel een lijst van deelnemende artiesten en referenties naar de eerder verschenen mixtapes en acid mixes. De artwork is in handen van Paul van Kempen, die ook al eerder DJ Skeve Nelis, een dance DJ uit Arnhem, voorzag van wat artwork voor de producties van Skeve Nelis.

De site staat hier: http://www.bitcoinrecords.info . Bewust is gekozen voor een .info domein daar het hier niet om een commercieel bedrijf gaat of specifiek aan Nederland is gebonden. Zodoende vielen .com en .nl af.Ook de extensie .org viel af daar het label zich zelf niet definieert als een stichting.

Bitcoin Records propageert de 'open source' filosofie. Op een kleine besloten receptie zal middels een Linux PC begin Mei getest worden of de gekozen koers de goede is.

Vooralsnog zijn er drie DJs die het nodige uitbrengen via de online beschikbare kanalen. Vooralsnog zijn er de nodige megamixen, remixen en mixtapes via de site gratis te downloaden. Dit is ook de bedoeling van Bitcoin Records

De naam Bitcoin Records is gekozen vanwege de affiniteit met de mogelijkheden van nieuwe technologie. Op de banner staat een vrolijke smiley die symbool staat voor wat nieuwe technologie kan betekenen in verband met bijvoorbeeld de paniek die er bij wereldleiders ontstaat en deze zelfs doen verbieden dingen als Twitter en Youtube. Maar dat stopt Bitcoin Records niet.

Sponsors kunnen doneren via een Bitcoin adres wat je kan vinden op de site.

Add comment


Security code
Refresh